2013-07-11 00:07:04
Φωτογραφία για Κομισιόν: Οι ισπανικές τράπεζες δεν χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια
Το ισπανικό πρόγραμμα διάσωσης παραμένει εντός τροχιάς και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για... επιπλέον κεφάλαια στον τραπεζικό κλάδο παρά τη δύσκολη δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της χώρας, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η Μαδρίτη πέρυσι τον Ιούνιο είχε ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη, με τις τράπεζες να αποτελούν την άμεση ανησυχία. Της χορηγήθηκαν 100 δισ. ευρώ για να βοηθήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των πιο προβληματικών τραπεζών, και έχει εκταμιεύσει 41,3 δισ. ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να προβλέπουμε περαιτέρω εκταμιεύσεις από το πρόγραμμα», ανέφερε η Κομισιόν στην τρίτη αναθεώρηση του προγράμματος. Οι υπόλοιπες ισπανικές τράπεζες, είτε δεν διαγνώστηκαν με κεφαλαιακό έλλειμμα στα stress tests είτε ήταν σε θέση να το καλύψουν από ιδιώτες.

«Οι θετικές τάσεις στη σταθεροποίηση του ισπανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου χρειάζεται να διατηρηθεί και η στενή εποπτεία θα πρέπει να συνεχιστεί», επισημαίνει η Κομισιόν.

Η έκθεση καταλήγει ότι ο τραπεζικός κλάδος ήταν τώρα πιο σταθερός, αλλά ότι η κερδοφορία των τραπεζών παρέμεινε μια σημαντική πρόκληση, δεδομένου του χαμηλού ποσοστού ανάπτυξης και των επιτοκίων.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ