2013-07-10 23:55:35
Φωτογραφία για Αβραμόπουλος: Καμία πρόσθετη περικοπή στους μισθούς και λειτουργικές δαπάνες του ΥΠΕΘΑ
Δεν φεύγει κανείς από το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου 

 Καμία περικοπή στη μισθολογία του προσωπικού και στις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον προϋπολογισμό του 2014, μετά τη χθεσινοβραδινή οριστική συμφωνία που επήλθε μεταξύ κυβερνήσεως και τρόϊκα, μετά από την έντονη παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ όπως εκμυστηρεύτηκε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος προς τους στρατιωτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της πρώτης συναντήσεως «γνωριμίας» από της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών.

 

«Οι τροϊκανοί τη φορά αυτή ήταν πολύ αγριεμένοι. Την περασμένη φορά που ήμουν στο Άμυνας δεν ήταν έτσι. Τώρα είχαν έλθει αποφασισμένοι για νέες πρόσθετες περικοπές ύψους 350 εκατ.ευρώ στο υπουργείο. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου – γιατί αυτοί ούτε οι άνθρωποι της τρόϊκα ανεβαίνουν στο ΥΠΕΘΑ, ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τους δέχεται – τους ξέκοψαν ότι περικοπές στους μισθούς του προσωπικού και στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου περισσότερο από τους υφιστάμενους σήμερα, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν
. Τελικά δέχτηκαν περικοπές από τα κονδύλια των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου, που για φέτος ήταν της τάξεως των περίπου 700 εκατ.ευρώ, της τάξεως των 100 εκατ.ευρώ».

 

Ο ίδιος απαντώντας σε άλλο ερώτημα της ιστοσελίδος μας, αναφορικά με το αν έχει γίνει αποδέκτης «αιτημάτων» για τη «μείωση» με οποιονδήποτε τρόπο του πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, ήταν επίσης κατηγορηματικά αρνητικός. «Όχι. Δεν έχει γίνει τέτοια μνεία. Εξάλλου σε ένα σύνολο πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ της τάξεως των περίπου 8.000 ατόμων, υπολογίζεται ότι μέχρι και το 2014, περίπου 1.800 εξ αυτών αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν κανονικώς. Επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος για μία «βίαιη» ανατροπή όλων αυτών».

 

Ο Δ.Αβραμόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι λίαν προσεχώς (στις 19 του μηνός) αναμένεται να περάσει από τη Βουλή διάταξη που θα θεσμοθετεί το πέρασμα των συμβάσεων όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης του Κοινοβουλίου, που μετά θα «εντέλει» τον εκάστοτε ΥΠΕΘΑ να υπογράφει για τη σύμβαση, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον θέματα που μας απασχολούν τώρα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

 

Λ.Σ.Μ.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/612292/Abramopoylos-Kamia-prostheti-perikopi-stoys-misthoys-kai-leitoyrgkes-dapanes-toy-YPEThA.aspx 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ