2024-02-21 13:17:29
Φωτογραφία για ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ Big Brother για τα χρέη σε τράπεζες, εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΗ!

 



Το φακέλωμα όλων των Ελλήνων που χρωστάνε είτε σε τράπεζες, είτε στην εφορία, είτε στον ΕΦΚΑ είτε σε εταιρείες ενέργειας ή σε όλους τους φορείς μαζί αυτούς, θα διενεργεί ειδική υπηρεσία που συστήνει η κυβέρνηση και θα αποτελεί τον Big Brother των χρεών.

Πρόκειται για το Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται στην κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε πρώτη φάση το Μητρώο θα επικοινωνεί και θα αντλεί στοιχεία σε ανωνυμοποιημένη μορφή από το Δημόσιο (Εφορία), τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τις Τράπεζες, το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Σε επόμενη φάση, θα ακολουθήσει η ένταξη πιστωτών του ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι οι Δήμοι, οι εταιρείες παροχής ενέργειας, ενδεχομένως και ύδρευσης και τηλεφωνίας.


Όλοι οι ανωτέρω φορείς αποκαλούνται πιστωτές και υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα, να συνδεθούν ηλεκτρονικά με το Μητρώο, ώστε να είναι δυνατή η παροχή των στοιχείων των οφειλετών που τηρούν στα αρχεία τους.

Υποχρεούνται επίσης να παρέχουν πρόσθετα στοιχεία, σε μορφή που δεν επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων τους, με σκοπό την επεξεργασία τους για την εκπόνηση στατιστικών μελετών και οικονομικών αναλύσεων, σε συνάρτηση και με οικονομικούς δείκτες.

Μετά τη σύνδεση OnLine, το Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου, θα αντλεί και το ίδιο αυτόματα στοιχεία από τους πιστωτές, για τις οφειλές των πολιτών.

Οι πιστωτές υποχρεούνται να διαβιβάζουν έγκαιρα και με ακρίβεια, τα στοιχεία οφειλών, περιλαμβανομένων των γενικών πληροφοριών, που τηρούνται στα αρχεία τους για τους οφειλέτες τους για το χρονικό διάστημα των τελευταίων δώδεκα (12) μηνών τουλάχιστον. Η παροχή των στοιχείων λαμβάνει χώρα και επικαιροποιείται από τους πιστωτές σε εξαμηνιαία βάση.

Ποια στοιχεία θα φακελώνονται

Σχετικά με τα στοιχεία των οφειλών που θα αντλεί ο Big Brother, η απόφαση διευκρινίζει, ότι ως «οφειλή» ή «οφειλές» νοούνται η πάσης φύσεως οφειλή ή οι πάσης φύσεως οφειλές του οφειλέτη προς τον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Ως «στοιχεία οφειλών» νοούνται οι ανωνυμοποιημένες πληροφορίες για τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μη ληξιπρόθεσμες, καθώς και οι εξοφλημένες οφειλές. Στα δεδομένα οφειλών περιλαμβάνονται ιδίως:

η φύση της οφειλής,οι βασικοί όροι της οφειλής, όπως το αρχικό και το τρέχον ύψος της, κατά κεφάλαιο, προσαυξήσεις και πρόστιμα, η διάρκεια αποπληρωμής, το επιτόκιο και οι τυχόν μεταβολές τους,οι εμπράγματες και ενοχικές εξασφαλίσεις της οφειλής και η αποτίμησή τους,οι καταβολές που πραγματοποιήθηκαν, ο χρόνος των καταβολών και το τρέχον υπόλοιπο της οφειλής,οι ρυθμίσεις της οφειλής,οι πληροφορίες για την πορεία δικαστικών διενέξεων μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών, μέτρα διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης που λήφθηκαν, καθώς και η πορεία της δικαστικής προσβολής τους.Οι πληροφορίες για τους οφειλέτες

Ως «γενικές πληροφορίες» για τους οφειλέτες, οι οποίες θα συλλέγονται από τους οφειλέτες νοούνται:

Για τα φυσικά πρόσωπα: στοιχεία που προσδιορίζουν την ηλικία, τον τόπο κύριας κατοικίας και εργασίας και την επαγγελματική ιδιότητα,Για τα νομικά πρόσωπα: στοιχεία που προσδιορίζουν τον κλάδο δραστηριοποίησης, τον τόπο της έδρας του νομικού προσώπου και το μέγεθος του.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ