2013-02-21 12:07:03
Φωτογραφία για Ο Ενεργός Ευρωπαϊος Πολίτης & η Κυπριακή συμμαχία των ΜΚΟ
του Χρύση Μιχαηλίδη

Το 2013 είναι το έτος «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑΣ» και των δικαιωμάτων, που αυτή προϋποθέτει για κάθε Ευρωπαίο πολίτη Όμως για να αξιοποιήσουμε τα δικαιώματα αυτά και να τα προστατεύσομε, υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές προϋποθέσεις που πρέπει να προϋπάρχουν, ώστε κάθε πολίτης ξεχωριστά και όλοι μαζί να μπορούν να αξιοποιούν τα δικαιώματα αυτά, αλλά και να τα προστατεύουν όταν αμφισβητούνται άμεσα ή έμμεσα από οποιονδήποτε.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:

1. ΓΝΩΣΗ των δικαιωμάτων αυτών. Εδώ ακριβώς έρχεται η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (που είναι άγνωστη στη Κύπρο) να παίξει τον δικό της ρόλο, βοηθώντας τους πολίτες να γνωρίσουν τα δικαιώματα αυτά.

2. Γνώση των τρόπων προάσπισης των δικαιωμάτων αυτών. Η δυνατότητα προάσπισης δεν είναι εύκολη διαδικασία, διότι και αυτή προϋποθέτει δυνατότητες διάκρισης της ΑΜΕΣΗΣ αλλά και της ΕΜΜΕΣΗΣ παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός όχι και τόσο εύκολο.


3. Κοινωνικές Συσπειρώσεις σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) – τυπικούς ή άτυπους- ώστε να μπορεί μια απλή παραβίαση να παίρνει γενικό χαρακτήρα και να υποστηρίζεται, όχι μόνο από το θύμα της παραβίασης αλλά και από τον ΜΚΟ που είναι μέλος , σε όλα τα δυνατά επίπεδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το 2013 αποφάσισε να στηρίξει αυτές τις διαδικασίες τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε Εθνικό προωθώντας τις Εθνικές Συμμαχίες σε ένα πανευρωπαϊκό επίπεδο, εντάσσοντάς τις στο Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτότητας 2013, που ήδη ξεκίνησε την λειτουργία του με τη πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες στις 22 & 23 Ιανουαρίου, όπου την Κύπρο αντιπροσώπευσαν το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου» ως ο Συντονιστής Κύπρου και η «Πλατφόρμα 3ης Δεκεμβρίου». Ήδη προωθείται η Συντονιστική Επιτροπή Κύπρου που θα συνεδρίαση, εντός του μηνός Φεβρουαρίου και θα εκπροσωπηθεί στη δεύτερη συνάντηση που θα υλοποιηθεί εντός του Μαρτίου πάλι στις Βρυξέλλες.

Οι πόρτες είναι ανοικτές για κάθε κυπριακή ομάδα (τυπική ή άτυπο) που θα ήθελε να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Συμμετοχική Δημοκρατία, δίνοντας φωνή και δύναμη σε κάθε Ενεργό Ευρωπαίο Πολίτη της Κύπρου, σε όλα τα όργανα λήψης των αποφάσεων σε αυτό το κράτος.
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ