2013-02-21 12:03:03
Φωτογραφία για «Αυτοαποκαλούμενοι εργάτες» οι Γάλλοι
Για «αυτοαποκαλούμενους εργάτες» οι οποίοι εργάζονται «τρεις ώρες ημερησίως» έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Titan, μιλώντας για τους Γάλλους εργαζόμενους.

Η Titan σκόπευε να εξαγοράσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών της Goodyear στη βόρεια Γαλλία, ένα σχέδιο που ωστόσο εγκατέλειψε.

Έπειτα από την απόφασή της αυτή, ο αμερικανικός όμιλος έστειλε επιστολή προς τη γαλλική κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Αρνό Μοντεμπούρ, υποστηρίζοντας ότι οι «Γάλλοι εργαζόμενοι αμείβονται με υψηλούς μισθούς αλλά δεν δουλεύουν παρά μόνο τρεις ώρες. Έχουν μία ώρα για διαλείμματα και φαγητό, συζητούν επί τρεις ώρες και εργάζονται τρεις ώρες», υποστηρίζει ο Μόρις Μ. Τέιλορ.

«Το είπα στους Γάλλους συνδικαλιστές. Μου απάντησαν ότι έτσι γίνεται στη Γαλλία!», προσθέτει.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Les Echos.


«Πιστεύετε ότι είμαστε τόσο ηλίθιοι; Η Titan θα αγοράσει μια κινεζική ή ινδική βιομηχανία ελαστικών, θα πληρώνει λιγότερο από ένα ευρώ την ώρα σε μισθούς και θα εξάγει όλα τα ελαστικά που χρειάζεται η Γαλλία. Ο Γάλλος αγρότης θέλει φτηνά ελαστικά. Δεν τον ενδιαφέρει αν προέρχονται από την Κίνα ή την Ινδία», τονίζει ακόμη ο κ. Τέιλορ, προβλέποντας ότι το μέλλον της άλλης μεγάλης εταιρείας ελαστικών, της Michelin, στη Γαλλία θα είναι ζοφερό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σε πέντε χρόνια η Michelin δεν θα μπορεί πλέον να παράγει ελαστικά στη Γαλλία.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ