2013-02-21 12:01:25
Φωτογραφία για Εγκρίνεται σήμερα η τελευταία «εύκολη» δόση για την Ελλάδα
Την έγκριση του για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου αναμένεται να δώσει σήμερα το Euro Working Group, καθώς εκτιμάται ότι ύστερα και από την ψήφιση του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή – ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα – το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Εφόσον, η απόφαση είναι θετική τα 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτούν στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, και σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να υπάρξει μια τροποποίηση στην καταβολή της δόσης των 2,8 δις ευρώ του Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται, η δόση αυτή μπορεί να εκταμιευτεί με τη δόση των 6 δισ. ευρώ του Απριλίου και ύστερα από τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, η οποία φτάνει στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου).

Αν και η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί για τη δόση του Μαρτίου, δεν αποκλείεται αυτή να εκταμιευτεί μετά την αξιολόγηση και την έκθεση της τρόικας, η οποία αναμένεται στα τέλη Μαρτίου.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ