2013-02-21 12:03:57
Φωτογραφία για ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους δικαστικούς λειτουργούς, με αφορμή την αιφνιδιαστική φορολόγηση μετά από 11 χρόνια του ειδικού επιδόματος που εισπράττουν δικαστές και εισαγγελείς για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων και για την αντιστάθμιση δαπανών τους για δημιουργία βιβλιοθήκης, γραφείου κ.λπ. κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αντιδρώντας έντονα στην αιφνίδια φορολογική επιβάρυνση οι 6 δικαστικές - εισαγγελικές ενώσεις απέστειλαν επιστολή «υψηλών τόνων» προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «η εκτελεστική εξουσία επιχειρεί να έλθει και πάλι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους δικαστικούς λειτουργούς» και απειλώντας με επανάληψη των κινητοποιήσεων εάν δεν ανακληθεί άμεσα η αντισυνταγματική φορολόγηση.

Η εγκύκλιος

Στο στόχαστρο των ενώσεων βρέθηκε εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Θ
. Θεοχάρη που υποδεικνύει τη φορολόγηση του επιδόματος, μολονότι επί 11 χρόνια παραμένει αφορολόγητο και ενώ έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματική η φορολόγηση αντίστοιχων επιδομάτων για άλλους κρατικούς λειτουργούς (καθηγητές ΑΕΙ, ιατρούς ΕΣΥ κ.λπ.) που δίνονται ως αποζημίωση (για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, συμμετοχή σε συνέδρια) για δαπάνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η «σκληρή» σε ύφος ανακοίνωση οφείλεται στο γεγονός ότι η φορολόγηση ήλθε ως απάντηση σε αίτημα των δικαστικών λειτουργών προς τις ΔΟΥ να συνεχίσει να μένει αφορολόγητο ποσό 880€ μηνιαίως (10.560€ ετησίως) και όχι ποσό 470€, όπως συμβαίνει σήμερα μετά τη μείωση του σχετικού επιδόματος - αποζημίωσης, λόγων των οικονομικών περικοπών. Το δικαστικό αίτημα προς τις ΔΟΥ τέθηκε με αφορμή το γεγονός ότι παρέμεινε αφορολόγητη η αντίστοιχη μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών (χωρίς να μειωθεί ούτε να υποβληθεί σε κρατήσεις), με συνέπεια να ζητηθεί ίση μεταχείριση.

''ΕΘΝΟΣ''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ