2012-10-22 11:14:03
Φωτογραφία για Γεφύρι της Άρτας τα πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο
Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην σύσταση των Πειθαρχικών Συμβουλίων στο δημόσιο την ώρα που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης αναζητά τρόπους να «χορτάσει» την πείνα της τρόικας για απολύσεις δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στους επίορκους.

Πως όμως θα γίνει αυτό όταν από τις 14 Ιουνίου του 2012 θα έπρεπε να είχε προχωρήσει η σύσταση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, τρεις δηλαδή μήνες από τη δημοσίευση του νόμου 4057/2012 «Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ».

Το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτηση οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, με τον αρμόδιο υπουργό να απαντά ότι «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών για τη συγκρότηση και λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων».

Ο κ. Μανιτάκης συμπλήρωσε επίσης ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει αποστείλει τρεις εγκυκλίους στα Υπουργεία, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τα ΝΠΔΔ, προκειμένου να προχωρήσουν στην άμεση σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, στην κατεύθυνση μάλιστα της σύστασης κοινών πειθαρχικών συμβουλίων για εξοικονόμηση πόρων.


Οι τρεις εγκύκλιοι απεστάλησαν διαδοχικά, η πρώτη στις 3 Μαΐου του 2012, η δεύτερη στις 18 Ιουνίου 2012 και η τρίτη εγκύκλιος στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012.

Με την τελευταία μάλιστα εγκύκλιο καλούνταν οι αρμόδιοι υπουργοί να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εντός πέντε ημερών από την αποστολή της, συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Οι επίορκοι υπάλληλοι που θα μπορούσαν τιμωρηθούν με οριστική απόλυση υπολογίζονται σε περισσότερους από 2.000. Ένας αριθμός που θα μπορούσε να δείξει στην τρόικα ότι κάτι γίνεται ώστε να μην φτάσει η ώρα που θα απαιτήσουν τις 15.000 απολύσεις κάτι που σημαίνει ότι θα ρίξει στην ανεργία σίγουρα και πολύ ικανούς υπαλλήλους.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ