2012-05-01 12:09:57
Φωτογραφία για 36.855,01 ευρω για γομολάστιχες θα χαλάσουν για τις εκλογές!!!
Συνολικά 3.013.500 ευρώ θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο το κόστος συγκέντρωσης, επεξεργασίας και παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως αμοιβή στην γνωστή εταιρεία «SingularLogic Integration AE».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται «η αμοιβή της εταιρείας για το σύνολο του έργου που της ανατίθεται έως και την αυτόματη φωτοστοιχειοθεσία των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών σε οπτικό δίσκο (CD) έτοιμα για εκτύπωση OFFSET, η αποζημίωση του προσωπικού της, για τη χρήση των συστημάτων της, οι δοκιμές και η υλοποίηση του έργου, το ενοίκιο και η χρήση του μηχανογραφικού, του τηλεπικοινωνιακού και του τηλεοπτικού εξοπλισμού, που θα μετακινηθεί και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εκλογών, τη μεταφορά, σύνδεση και αποσύνδεση του εξοπλισμού απ’ όλα τα σημεία, για τα μηχανογραφημένα έντυπα που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή που θα συμφωνηθεί, για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναμετάδοσης όπως αναφέρεται παραπάνω, και, τέλος, όλες οι κρατήσεις και οι λοιπές επιβαρύνσεις, όπως ειδικότερα αναλύονται στη μνημονευόμενη παραπάνω προσφορά της».


Πάντως στο συγκεκριμένο ποσό δεν περιλαμβάνεται η εκμίσθωση των γραμμών του ΟΤΕ.

Μολύβια, λάμπες και χαρτί υγείας εκτινάσσουν το κόστος των εκλογών

Πέραν όμως του κόστους για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στο οποίο το υπουργείο καταφεύγει αναγκαστικά καθώς δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό μια σειρά άλλων δαπανών εκτινάσσουν ακόμα περισσότερο το εκλογικό μπατζετ.

Αναλυτικά:

- Στα 28.710 ευρώ ανέρχεται το κόστος των 18.000.000 εκλογικών φακέλων

- 54.000 ευρώ η δαπάνη για ταχυδρομικές υπηρεσίες

- 10.956,22 ευρώ για «ηλεκτρικές συσκευές» μεταξύ άλλων λάμπες, καλώδια, πρίζες κ.α.

- 10.741,71 για «είδη καθαρισμού» μεταξύ των οποίων 12.000 τεμάχια χαρτί υγείας, ρόζ κρεμοσάπουνο, σπογγοπετσέτες, καθαριστικό τουαλέτας κ.α.

- 36.855,01 ευρω για στυλό, μολύβια, ξύστρες και γομολάστιχες!

newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ