2013-09-27 22:34:17
Φωτογραφία για ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ... ΓΕΛΙΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 87-86
Με καλάθι του εξαιρετικού Ματ Λοτζέσκι στην εκπνοή της παράτασης ο Ολυμπιακός νίκησε 87-86 την Μπεσίκτας στον τελικό του Rixos Cup το οποίο και κατέκτησε.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά δεν ήταν... εντυπωσιακός. Παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει ένα ματς στο οποίο βρέθηκε στο... -15 στο τρίτο δεκάλεπτο κι αυτό τα λέει όλα! Οι πρωταθλητές Ευρώπης με ήρωα τον Ματ Λοτζέσκι που πέτυχε το νικητήριο καλάθι επιβλήθηκαν της Μπεσίκτας στην παράταση και κατέκτησαν το Rixos Cup. Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Κώστας Σλούκας και Σέντρικ Σίμονς, οι οποίοι συνδυάστηκαν για να στείλουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μάντζαρης, Σλούκας, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Σίμονς ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού στο ματς. Οι δύο ομάδες άρχισαν πολύ νευρικά και στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ ήταν μόλις 4-2 με δύο καλάθια του Πέτγουεϊ. Τα τάιμ άουτ και από τισ δυο πλευρές δεν βοήθησαν και η τεχνική ποινή στον Γιώργο Μπαρτζώκα για διαμαρτυρία επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 3 πόντους.


Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και παρουσίαζε προβλήματα στην άμυνα. Από τεχνική ποινή στον Λο η Μπεσίκτας ξέφυγε με 10 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου έχοντας μπροστάρη τον Λόφτον. Ένα σερί 7-0 με πέντε πόντους του Σλούκα και δύο του Πρίντεζη έφεραν τους ερυθρόλευκους ξανά κοντά (29-26), ενώ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο -3, 33-30, με γκολ-φάουλ του Πέτγουεϊ.

Η Μπεσίκτας άρχισε το δεύτερο μέρος με... άγριες διαθέσεις και με ένα σερί 8-0 ξέφυγε για πρώτη φορά με έντεκα πόντους. Το αντιαθλητικό του Πέτγουεϊ στον Μπάκμαν έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά, ακόμα και στο +15, την ώρα που ο Ντάνστον χρεωνόταν γρήγορα με τέταρτο φάουλ. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του και... «χτυπώντας» με δύο τρίποντα του Λοτζέσκι και δύο καρφώματα του Σίμονς ροκάνισε τη διαφορά στους πέντε πόντους ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου και με γκολ-φάουλ του Αμερικανού ακόμη και στους τρεις (54-51).

Δύο μακρινά σουτ του Περπέρογλου έφεραν τους ππρωταθλητές Ευρώπης σε απόσταση βολής (60-59 και 62-58). Τα απίθανα καλάθια κρατούσαν μπροστά την Μπεσίκτας, αλλά όχι για πολύ. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, φτάνοντας στο +3 με καλάθια των Περπέρογλου και Ντάνστον. Ο Πρίντεζης απάντησε στο τρίποντο του Φόστερ, αλλά οι Τούρκοι απάντησαν με ένα σερί 7-0. Το αντιαθλητικό του Περπέρογλου στον Φόστερ, ένα ακόμη δύσκολο καλάθι του Λόφτον κι ένα τρίποντο του Γκιουλέρ έφεραν την Μπεσίκτας στο +4. Το τρίποντο του Λοτζέσκι 40’’ πριν το τέλος κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό (75-74), ο Λόφτον απάντησε με δύο ακόμη βολές και ο Κώστας Σλούκας παρόλο που σκόραρε και πήρε φάουλ 10’’ για τη λήξη του ματς, αστόχησε στη συμπληρωματική βολή κι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει (77-76). Ο Άιβερσον είχε 1/2 από τη γραμμή και στην τελευταία φάση της περιόδου ο Σλούκας είχε τη διαύγεια να πασάρει στον Σίμονς, ο οποίος έστειλε το ματς στην παράταση (78-78).

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου τέσσερα λεπτά για να βρει το δρόμο προς το καλάθι (84-83 με τον Λοτζέσκι). Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο στα 20’’ πριν το τέλος και δύο βολές του Άιβερσον έγραψαν το 86-83. Δύο βολές του νεαρού γκαρντ επανέφεραν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πόντο (86-85), ενώ η καλή ερυθρόλευκη άμυνα οδήγησε σε παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά τους Τούρκους. Στην τελευταία επίθεση ο Λοτζέσκι με προσωπική ενέργεια και σουτ εκτός ισορροπίας από τα τέσσερα μέτρα χάρισε τη νίκη στο Θρύλο.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 30-33, 51-57, 78-78κ.α., 87-86.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ