2013-09-27 22:25:04
Φωτογραφία για Μην χάσετε ποτέ πορτοφόλι στη Λισαβόνα, δεν θα το ξαναδείτε – Ποιες είναι οι λιγότερο έντιμες πόλεις στον κόσμο
Δεν είναι βέβαια κάτι που το προγραμματίζει κανείς, ή που θα ήθελε να του συμβεί. Αν όμως πρόκειται να χάσει κάποιος το πορτοφόλι του, καλό θα είναι να το κάνει στο Ελσίνκι ή το Μουμπάι. Γιατί εκεί έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το ξαναδεί.

Οι ρεπόρτερ του Reader's Digest έκαναν μία έρευνα για να ανακαλύψουν ποιες πόλεις έχουν τους πιο τίμιους και ποιες τους λιγότερο έντιμους κατοίκους. Η ετυμηγορία βγήκε με ένα απλό τεστ. Οι δημοσιογράφοι «έχασαν» 192 πορτοφόλια σε 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να διαπιστώσουν το ποσοστό των κατοίκων που θα τα βρουν και θα τα επιστρέψουν, καθώς οι ρεπόρτερ είχαν φροντίσει να έχουν στο πορτοφόλι μία κάρτα με αναλυτικά τα στοιχεία του κατόχου.

Το Ελσίνκι λοιπόν αναδείχθηκε μακράν η πιο έντιμη πόλη. Μόλις ένα από αυτά που «χάθηκαν» έκανε... φτερά, ενώ τα υπόλοιπα 11 επιστράφηκαν στους κατόχους τους. Πολύ καλές επιδόσεις... τιμιότητας είχαν και οι κάτοικοι του Μουμπάι, με 9 από τα 12 πορτοφόλια να παραδίδονται, αλλά και η Βουδαπέστη με τη Νέα Υόρκη (8/12).

Αντίθετα, οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στους δρόμους της Λισαβόνας έβγαλαν κακό όνομα με αυτή την έρευνα. Μόλις ένα από τα 12 πορτοφόλια που «χάθηκαν» στην πόλη επιστράφηκε στον κάτοχό του. Το καλύτερο; Αυτοί που το βρήκαν δεν ήταν καν Πορτογάλοι, καθώς επρόκειτο για ζευγάρι ηλικιωμένων τουριστών από την Ολλανδία.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ