2013-09-11 21:53:54
Φωτογραφία για Και τώρα οι δυο τους!
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές έξι δεκαετίες (!) που η Ferrari θα κατέβει στο Πρωτάθλημα με 2 Παγκόσμιους Πρωταθλητές στη σύνθεσή της.

Από τη δεκαετία του '50 είχε να συμβεί κάτι τέτοιο και συγκεκριμένα από το 1953, τότε που ο Enzo Ferrari είχε χωρέσει στην ομάδα τους Alberto Ascari (Πρωταθλητής του '52) και Giuseppe Farina (ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1, το '50).

Από την εποχή που τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο Luca di Montezemolo η θέση του ήταν ξεκάθαρη πάνω στο θέμα των πιλότων, πιστεύοντας πως δεν χωρούν δύο κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι.

Έκτοτε, ποτέ ξανά η Scuderia δεν έβαλε 2 Παγκόσμιους Πρωταθλητές να τρέξουν μαζί. Πάντα υπήρχαν Νο1 και Νο2 πιλότοι.

Στην εποχή της κυριαρχίας του Michael Schumacher, υπήρξαν δίπλα του πιστοί στρατιώτες όπως ο Eddie Irvine, o Rubens Barrichello και εσχάτως ο Felipe Massa. Όλοι τους είχαν δευτερεύον ρόλο στην ομάδα.


Τώρα, το ιταλικό team αλλάζει φιλοσοφία και νοοτροπία. Καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία 2 Παγκόσμιους Πρωταθλητές, αντιμετωπίζοντάς τους επί ίσοις όροις. Ίσως αυτή η αλλαγή να την κάνει πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική.

Λέγεται πως ο Alonso δεν έφερε αντίρρηση όταν οι άνθρωποι της ομάδας τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να πάρουν τον Raikkonen, αν και βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει το αντίθετο.

Το βέβαιο είναι ότι δεν αισθάνεται και τόσο άνετα όσο πριν, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τις δηλώσεις του για τον Massa.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Felipe για όλη την υποστήριξη που έδωσε σε μένα και στην ομάδα σε αυτό το ταξίδι που κάναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος της χρονιάς δεν θα είναι εύκολο να αποχαιρετήσω έναν team-mate σαν κι αυτόν. Ήταν πάντα πραγματικός επαγγελματίας και αφοσιωμένος στην ομάδα και είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την Scuderia που αγαπάει τόσο πολύ».

Σημειώστε, επίσης, ότι και για τους δύο είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στην ίδια ομάδα με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή για μια ολόκληρη σεζόν (σ.σ. η συνύπαρξη του Alonso με τον Jacques Villeneuve το 2004 ήταν μόνο για 3 αγώνες, με την καριέρα του Καναδού Πρωταθλητή του 1997 να έχει πάρει την κατιούσα). Οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδρασή τους.

Πολλοί θα ανατρέξουν στο 2007 και θα θυμηθούν την επεισοδιακή συμβίωση Alonso - Hamilton στη McLaren. Και όμως το τότε δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το σήμερα.

Η McLaren είχε αποφασίσει να εντάξει στο δυναμικό της τον Ισπανό που είχε κατακτήσει τα δύο τελευταία Πρωταθλήματα, το 2005 και το 2006, με τη Renault. Προφανώς όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση προσπαθείς να τη θωρακίσεις και να προστατεύσεις την επιλογή σου, πράγμα που δεν συνέβη στην περίπτωση της βρετανικής ομάδας. Ο Alonso δεν είχε ποτέ την αντιμετώπιση που περίμενε στο βρετανικό team και μάλιστα έχοντας απέναντί του έναν πρωτοεμφανιζόμενο μεν, πολλά υποσχόμενο δε πιλότο, τον Lewis Hamilton.

Τώρα γνωρίζει ότι απέναντί του θα έχει έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Από τη μία ήταν ένας rookie και από την άλλη ένας φτασμένος πιλότος με έναν τίτλο στο ενεργητικό του By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ