2013-09-11 21:54:05
Φωτογραφία για Απόστρατος ταξίαρχος δικάζεται για τη δολοφονία του Οζάλ
Ξεκίνησε την Τετάρτη στην Άγκυρα η δίκη απόστρατου ταξίαρχου με την κατηγορία της δολοφονίας με δηλητήριο του πρώην προέδρου της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, ο οποίος πέθανε το 1993.

Ο απόστρατος ταξίαρχος Λεβέντ Ερσόζ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος «λόγους υγείας».

Ο αξιωματικός έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών και 6 μηνών στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν, κατηγορούμενος για συνωμοσία με στόχο την τουρκική κυβέρνηση.

Τον περασμένο Απρίλιο, η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Ερσόζ στην υπόθεση Οζάλ, 20 χρόνια μετά τον θάνατο του Τούρκου πρώην προέδρου.

Tα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξήχθησαν στη σορό του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ -της οποίας έγινε εκταφή-, αποκάλυψαν την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών.

Η επίσημη εκδοχή ήθελε τον Οζάλ να έχει πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Λεβέντ Ερσόζ βασίζεται στις μηνύσεις της χήρας και του γιου του πρώην αρχηγού του κράτους.

Πρωθυπουργός από το 1983 ως την εκλογή του επικεφαλής του κράτους το Νοέμβριο του 1989, ο Τουργκούτ Οζάλ είχε επιβιώσει το 1988 μιας απόπειρας δολοφονίας την οποία είχε πραγματοποιήσει Tούρκος εθνικιστής.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και τώρα οι δυο τους!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και τώρα οι δυο τους!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ