2013-09-08 21:13:05
Φωτογραφία για Κουφονήσια: Έντονη διαμαρτυρία και κριτική κατά του δήμου που... αδυνατεί!
Σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για το "πισωγύρισμα" που έχει συμβεί στα Κουφονήσια από τη στιγμή που συνενώθηκαν στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ομοφωνη απόφαση των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, δεν καταρτίστηκε πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2014, αφού όπως επιπλέον τονίζεται, ανεκτέλεστο είναι μέχρι τώρα το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2013 . Στη σχετική απόφαση, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για την αδυναμία της κεντρικής διοίκησης του δήμου να αντεπεξέλθει σε θέματα προγραμματισμού, δράσεων και έργων, που σχετίζονται με ζωτικής σημασίας για τη διαβίωση των κατοίκων υποδομές, αλλά και με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα τον περασμένο Ιούλιο στη Νάξο για την "απραξία" του δήμου

Διαβάστε πιο συγκεκριμένα στο Απόσπασμα Aπόφασης Δ.Κ. Κουφονησίων

Ο πρόεδρος της Δ.Κ.Κουφονησίων Κωβαίος Αντώνης κηρύσσοντας την έναρξη του συμβουλίου ανέφερε τα κάτωθι:


Αγαπητά μέλη του συμβουλίου,

Με το αριθμό πρωτοκ. 11646 27/08/2013 εσωτερικό έγγραφο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με θέμα: ΄΄ Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014΄΄.

Καλούμαστε να προτείνουμε τα έργα που θα θέλαμε να εκτελεστούν το έτος 2014, με ανώτατο ύψος προϋπολογισμού για την Δημοτική μας Κοινότητα το ευτελές ποσόν των 11.500 ευρώ. Κατόπιν αυτού παρακαλώ να καταθέσετε τις απόψεις σας προκειμένου να αποσταλούν και να ενταχθούν στο σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου μας για το έτος 2014.

Τα παρόντα μέλη μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα κάτωθι:

- Για το συγκεκριμένο ποσόν που όρισε ο Δήμος για το νησί μας.

Διερωτώμενοι πως είναι δυνατόν η Κοινότητα Κουφονησίων, αποτελούμενη από δυο νησιά το άνω και κάτω Κουφονήσι, διαθέτοντας όλες τις υποδομές όπως και μεγαλύτερα νησιά, με 447 μόνιμους κατοίκους και 3.000 επισκέπτες ημερησίως (την καλοκαιρινή περίοδο), να καλείται να αναπτυχθεί με τα ευτελή αυτά ποσά;

Όταν μάλιστα και τα ελάχιστα αυτά χρήματα δεν απορροφώνται για το νησί μας, διότι αδυνατεί ο Δήμος να τα υλοποιήσει σε έργα και μελέτες.

- Για την οπισθοδρόμηση που έχουν δεχθεί σε θέματα προγραμματισμού, δράσεων και έργων, την δραματική υποβάθμιση και απαξίωση των υποδομών που καταρρέουν από έλλειψη στοιχειώδους συντήρησης, όπως το ελικοδρόμιο που για το νησί μας αποτελεί γέφυρα ζωής, οι κεντρικές δεξαμενές ύδρευσης, το τουριστικό λιμάνι κ.λ.π.

- Για το ανεκτέλεστο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2013 λόγω αδυναμίας του Δήμου. (που έχει προσφύγει για στήριξη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας ως αποτέλεσμα με ευθύνη του πρώτου, ακόμη να μην έχει υλοποιηθεί τίποτε για το έτος 2013).

- Έχοντας επίσης ως αρνητική συνέπεια να μην έχει γίνει έως σήμερα η αναγκαία συντήρηση και επισκευή του σχολικού κτηρίου όπως έχουν ορίσει στην ΣΑΤΑ του 2013. (Όπως κατ επανάληψη έχουν επισημάνει για το έργο αυτό, στην κεντρική διοίκηση, η Κοινότητα και η διευθύντρια του Γυμνασίου & Λυκείου Κουφονησίων, τίθεται σοβαρότατο θέμα ασφάλειας για τα παιδιά και εκπαιδευτικούς από την αποκόλληση της περιμετρικής μαρκίζας του κτηρίου και της κατάπτωσης τμημάτων αυτής, στον προαύλιο χώρο του σχολικού κτηρίου).

- Τέλος επισήμαναν ότι τα Κουφονήσια είναι από τις κοινότητες που κατά την συνένωση παρέδωσε στα ταμεία του Δήμου 550.000 ευρώ απόθεμα , έχει ετήσια έσοδα και ωφελεί σημαντικά τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σε αντίθεση τα δύο νησιά μας και οι πολίτες αυτών, όχι μόνον δεν επωφελούνται, αλλά πισωγυρίζουν καθημερινά.

Καθώς η πολιτεία με την συνένωση ʽʼΚαλλικράτηʼʼ μας έχει επιβάλει να βιώνουμε επιπλέον μια τοπική κρίση πέραν της εθνικής, που μας οδηγεί ταχέως στην εξαθλίωση και στον μαρασμό.

Για τους παραπάνω λόγους, ομόφωνα οι σύμβουλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν:

Να μην καταρτίσουν προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί σε ΜΜΕ.

Τα Παρόντα Μέλη:

Κωβαίος Αντώνιος

Πράσινος Ελευθέριος

Φωστιέρης Παναγιώτης

Σίμος Νικήτας

Απόντα Μέλη:

Συμιγδαλάς Ιωάννης

naxos-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ