2024-05-10 14:10:52
Φωτογραφία για Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης απαντά για το θέμα με τα χόρτα στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
«Την  ευθύνη για το καθαρισμό των πάρκων στον σιδηροδρομικό σταθμο Θεσσαλονικης την έχει η «Ελληνικό Μέτρο» ανέφερε  σε επικοινωνία που ειχαμε μαζί του ο εντεταλμένος σύμβουλος πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονικης Βασίλης Διαμαντάκης.

Σχετικά με το θέμα των χόρτων στον σιδηροδρομικό σταθμο Θεσσαλονικης όπως γράψαμε σε ανάρτηση μας 



https://sidirodromikanea.blogspot.com/2024/05/Chortariasan-ta-parka-ston-sidirodromiko-stathmo-Thessalonikis.-Eikones.html

Ο κ. Διαμαντάκης ανεφερε:

 «Η Ελληνικό Μετρό πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο δημότη. Πολλοί επιφανειακοί χώροι από τα εργοτάξια του Μετρό έχουν καλυφθεί με χόρτα, ωστόσο δεν έχουν παραδοθεί στο Δήμο για να μπορέσει να τα φροντίσει. Βάσει σύμβασης πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο στην πρότερη κατάσταση. Ενδεικτικά θα σας πω ότι το ίδιο συνέβη στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, όπου τα χόρτα ήταν τεράστια και αναγκαστήκαμε, αφού η ‘Ελληνικό Μετρό’ δεν ενήργησε, να κάνουμε εμείς παρέμβαση και να ξοδέψουμε 15.000 ευρώ από την τσέπη του δημότη, ώστε να καλλωπίσουμε το χώρο, να βάλουμε και τους απαραίτητους θάμνους και να μπορούν να περνούν οι πεζοί
. Φυσικά στείλαμε τον λογαριασμό στην Ελληνικό Μετρό, που καλείται να μας τα πληρώσει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντάκης.

 Η Ελληνικό Μετρό απαντά στους ιθύνοντες του Δήμου ότι υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα, γι’ αυτό και δεν λύνεται το πρόβλημα και δεν παραδίδονται οι χώροι που ανήκαν στα εργοτάξια. «Δεν έχουν παραδώσει τίποτε από τα εργοτάξια ακόμη, παρά μόνο την πλατεία Καραϊσκάκη απέναντι από το σταθμό. 

Όχι όμως το σημείο στον κυρίως σταθμό, που πρέπει να σας πω ότι δεν ανήκει στο δήμο, αλλά στη ΓΑΙΑ ΟΣΕ. Συνεπώς ως Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα χόρτα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς δεν ανήκει σε μας. 

Ο κόσμος βέβαια βλέπει χόρτα 2 μέτρα και νομίζει ότι ευθύνεται ο Δήμος. Αλλά δεν είναι έτσι», συνέχισε ο κ. Διαμαντάκης. Παράλληλα, εκφράζεται και μια ανησυχία για τα περισσότερα εργοτάξια του Μετρό. «Είναι δυνατόν να είμαστε τρεις μήνες πριν από τη λειτουργία του και να μην έχουν παραδοθεί τα εργοτάξια; Ακούμε ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα, είναι διαδικαστικό το ζήτημα, αλλά και πάλι είναι άξιο απορίας» sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ