2024-05-17 07:14:37
Φωτογραφία για Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο Αμπελοκήπων: Παρουσία του Πρωθυπουργού τα αποτελέσματα της μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, την ερχόμενη Δευτέρα (20/5) τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης συγκοινωνιακής μελέτης των τελευταίων 24 χρόνων, αυτά της Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ), που αφορούν τη χάραξη του δικτύου του, με ορίζοντα την εξέλιξη του πολεοδομικού συγκροτήματος μέχρι το 2040.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ενώ στην ημερίδα, που διοργανώνει η Ελληνικό Μετρό ΑΕ, η οποία και διενήργησε την ΜΑΜΘ, θα απευθύνει χαιρετισμό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τις εργασίες της ημερίδας έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, στόχος της ΜΑΜΘ ήταν η διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου μεταφορών, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού μεταφορών για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ η περιοχή μελέτης της περιλαμβάνει το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ) και την Περιαστική Ζώνη της, με συνολικό πληθυσμό περίπου ενός εκατομμυρίου κατοίκων.


Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της μελέτης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 13.000 νοικοκυριά, επιλεγμένα με τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία, αλλά και της δεδηλωμένης προτίμησης των χρηστών του συγκοινωνιακού συστήματος (συνεντεύξεις σε νοικοκυριά, κέντρα δραστηριότητας και περιοχές μετεπιβίβασης).

Παράλληλα, στη διάρκεια εκπόνησης της ΜΑΜΘ, έγιναν απογραφές και μετρήσεις στο κύριο οδικό δίκτυο κυκλοφορίας, ενώ ερευνήθηκαν οι μετακινήσεις παρά την οδό, με 67.000 συνεντεύξεις οδηγών σε 34 σημεία. Ταυτόχρονα έγιναν μετρήσεις και έρευνες στα δημόσια Μέσα Μεταφοράς, που κάλυψαν τόσο τα υφιστάμενα δίκτυα (λεωφορειακό και σιδηροδρομικό) όσο και τους κύριους πόλους συγκέντρωσης μετακινήσεων (Τερματικοί Σταθμοί: ΚΤΕΛ, Σιδηροδρομικός Σταθμός και Αεροδρόμιο).

Το έργο της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ) ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ