2013-09-06 00:41:05
Φωτογραφία για Αναχώρηση Πατρινού Καρναβαλιού στη ΔΕΘ
Αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 5ης Σεπτεμβρίου το λεωφορείο με την αποστολή της Πάτρας που θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα για να υποστηρίξει τη συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην αποστολή συμμετέχουν εργαζόμενοι του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, τεχνικοί, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που εργάστηκαν για την προετοιμασία της συμμετοχής, καρναβαλιστές, μέλη του πληρώματος 94, ενώ ήδη στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Χάρης Καρκούλιας και η Μαρία Κουρμπανά.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και θα υποστηρίξει συνολικά το όλο εγχείρημα.

Οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση του Πατρινού Καρναβαλιού στο χώρο 500τμ που παραχωρήθηκε από τη ΔΕΘ, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και όλα θα είναι έτοιμα για το Σάββατο που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.


Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Πατρινού Καρναβαλιού στη ΔΕΘ έχει ως εξής:

1)Eπίσκεψη του Δημάρχου Πατρέων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» και καρναβαλιστών στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00.

2)Παρέλαση μουσικού άρματος, καρναβαλιστών και καρναβαλικών ποδηλάτων την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00-21.00 στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αφετηρία: Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. Ώρα συγκέντρωσης: 18.00.

Πορεία: Οδός Τσιμισκή, αριστερά οδός Βενιζέλου, αριστερά οδός Μητροπόλεως, στάση στην πλατεία Αριστοτέλους, μικρό δρώμενο, συνέχεια στην οδό Μητροπόλεως, δεξιά στην οδό Αγίας Σοφίας, αριστερά στην οδό Νίκης.

Τερματισμός: Λευκός Πύργος, όπου θα πραγματοποιηθεί μικρό δρώμενο και κατάληξη στην εγκατάσταση στη ΔΕΘ.

3)Καρναβαλική βόλτα των καρναβαλιστών στο κέντρο της πόλης και στους πεζόδρομους Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας, Λευκό Πύργο κλπ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

4)Διαδραστικό παιχνίδι στην πλατεία Αριστοτέλους από την οδό Μητροπόλεως έως την οδό Νίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από 12.00-14.00. Ώρα συγκέντρωσης: 11.30.

5)Eγκαίνια της εγκατάστασης του Πατρινού Καρναβαλιού το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00 για φορείς και καλεσμένους με προσκλήσεις.

6)Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ώρες 12.00-15.00 και 17.00-20.00 έντονη παρουσία των καρναβαλιστών και καρναβαλικών ποδηλάτων στο χώρο της έκθεσης.

Μέσα στην εγκατάσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο χώρο της έκθεσης θα γίνεται προβολή του ντοκιμαντέρ «Καρναβάλι Πατρινό» του Παναγιώτη Φαφούτη καθημερινά 20.00-21.00.

Η φετινή συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σλοβενία-Ισπανία 78-69
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σλοβενία-Ισπανία 78-69
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ