2013-09-06 00:41:51
Φωτογραφία για Σλοβενία-Ισπανία 78-69
Σπουδαία εμφάνιση από τους οικοδεσπότες του Ευρωμπάσκετ Σλοβένους, οι οποίοι έκαμψαν την αντίσταση των Ισπανών και έκαναν το 2/2 με 78-69.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Σλοβένοι, οι οποίοι άφησαν πίσω τους την κακή εμφάνιση την πρώτη αγωνιστική και πήραν μία σπουδαία νίκη απέναντι στην Ισπανία με 78-69.

Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους, πήραν πολύ σημαντική βοήθεια από τον κόσμο τους και κατάφεραν να φτάσουν στο πολύ σημαντικό θετικό αποτέλεσμα.

Η Ισπανία ανέβασε τον ρυθμό κατά διαστήματα, αλλά η Σλοβενία βρήκε μεγάλα σουτ, πίεσε και πήρε τη νίκη, η οποία της επέτρεψε να συνεχίσει αήττητη τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο πρωταγωνιστής

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος είχε "απαντήσεις" για τα τρίποντα του Καλντερόν, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, έχοντας 4/5 βολές και 7/13 δίποντα. Μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα.


Ο αριθμός της ημέρας

Οι Σλοβένοι απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο είχαν μόλις 5 λάθη, σε αντίθεση με τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν 14.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Το καλάθι του Ζόραν Ντράγκιτς με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η Σλοβενία είχε αρχίσει την αντεπίθεση της, που αντικατοπτρίζεται στο συγκεκριμένο δίποντο. Οι Σλοβένοι πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 30', σε ένα πολύ σημαντικό σημείο, όπου στη μίλησε ο κόσμος και η αποφασιστικότητα τους.

Ο αγώνας

Δυνατά άρχισαν το παιχνίδι οι Ισπανοί, οι οποίοι δεν έδειξαν να έχουν επηρεαστεί από τον κόσμο των Σλοβένων που γέμισαν το γήπεδο για να βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη. Οι Ισπανοί έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 14-9, αλλά οι Σλοβένοι πίεσαν, βρήκαν λύσεις και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 20-19. Σε εκείνο το σημείο, ο Καλντερόν με διαδοχικά σουτ τριών πόντων έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ισπανία, η οποία έκλεισε τελικά το ημίχρονο με προβάδισμα οκτώ πόντων (33-25).

Στην τρίτη περίοδο, οι Ισπανοί συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα το σκορ, με τους Σλοβένους, όμως σε μικρή απόσταση πίσω τους. Ο Ζόραν Ντράγκιτς με τρίποντο έκανε το 52-51 που διαμόρφωσε και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου για να συνεχιστεί η... μάχη μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία και έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα στη Σλοβενία.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 25-33, 52-51, 78-69.

Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ 2, Λάκοβιτς 7(1), Μπάλαζιτς 3, Γιοκσίμοβιτς, Μούριτς 6(2), Μπλάζιτς, Νάχμπαρ 14(2), Γ. Ντράγκιτς 18, Ζ. Ντράγκιτς 12(1), Λόρμπεκ 5(1), Βίντμαρ 5, Μπέγκιτς 6.

Ισπανία (Ορένγκα): Αγκιλάρ 5(1), Ρούντι Φερνάντεθ 5(1), Σέρχι Ροντρίγκεθ 7(1), Ρέι 3, Καλντερόν 14(4), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 3, Σαν Εμετέριο 3, Γιουλ 2, Γκασόλ 17, Μουμπρού 4.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ