2013-08-14 17:56:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Μέχρι και 40.000 ευρώ την ημέρα χάνει ο Δήμος από τη μη λειτουργία των παρκομέτρων
Σε χιλιάδες ευρώ αποτιμάται καθημερινά η οικονομική ζημιά του Δήμου Πατρέων από την μη εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Η δημοτική Αρχή μπορεί να ξεπέρασε το «σκόπελο» της διαχείρισης και συντήρησης του συστήματος, εξαιτίας του οποίου ήταν αδύνατη η λειτουργία των παρκομέτρων για περισσότερους από τρεις μήνες, ωστόσο, η κατάργηση της δημοτικής Αστυνομίας έδωσε το… τελειωτικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Λοτσάρη, τα παρκόμετρα και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι πανέτοιμο πλέον να λειτουργήσει και πάλι κανονικά, όμως αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν είναι αδύνατο, αφού δεν υπάρχει εποπτεύουσα Αρχή. Η κατάργηση της δημοτικής Αστυνομίας δεν επιτρέπει την επαναλειτουργία του συστήματος, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει ανενεργό για όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και μέχρι τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία στις 23 Σεπτέμβρη.


Η διακοπή της λειτουργίας των παρκομέτρων αποτελεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα για το Δήμο Πατρέων, καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο Δήμος εισέπραττε μέχρι και 40.000 ευρώ, το μήνα, τις καλές μέρες και από 28 - 30.000 τις "κακές" ημέρες.

Παράλληλα, η μη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έχει οξύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού έχει καλλιεργηθεί η αίσθηση στους οδηγούς πως θα βρουν εύκολα και χωρίς να πληρώνουν, θέση στάθμευσης στο κέντρο.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική Αρχή, έχει υποβάλει εδώ και καιρό αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο να επισπευτεί η διαδικασία μεταφοράς και της συγκεκριμένης αρμοδιότητας, η οποία κανονικά περνά και επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι τότε όμως, ο Δήμος χάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ καθημερινά σε μία αρκετά δύσκολη οικονομική περίοδο, όπου και το τελευταίο ευρώ είναι απαραίτητο.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ