2013-06-10 09:44:02
Φωτογραφία για Stratfor: Η μεγάλη πρόκληση για Ερντογάν
H προσπάθεια να ελεγχθεί το κύμα διαμαρτυριών και ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος για Ερντογάν. Η πολιτική αμφισβήτηση εκ των έσω. Η στάση επιχειρηματιών και ΜΜΕ. Οι Γκιουλενιστές και ο... Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής.

Στις 7 Ιουνίου συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι βίαιες συγκρούσεις στην Τουρκία μεταξύ της Αστυνομίας και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών διαφόρων πολιτικών χώρων. Αν και το Σαββατοκύριακο υπήρξε μεγαλύτερη συμμετοχή των διαδηλωτών, η γενική κατάσταση στους δρόμους δεν δείχνει σταθερή ενίσχυση του κινήματος των διαδηλώσεων που θα μπορούσε να ανατρέψει την ικανότητα της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας να διαχειριστούν την κατάσταση. Όμως ακόμα και αν στους δρόμους υπάρχουν ενδείξεις ηρεμίας, ο Ερντογάν σίγουρα δεν έχει «καθαρίσει», αφού πιθανότατα θα έρθει αντιμέτωπος μακροπρόθεσμα με αυξανόμενη πολιτική αμφισβήτηση από το δικό του στρατόπεδο.

Τα οκτώ κλειδιά των εξελίξεων στην Τουρκία αναφορικά με την οπτική του μεγέθους, του σκοπού και της δημογραφικής σύστασης των διαδηλώσεων, αποδεικνύονται σωστά. Αν και η διαφωνία με τον Ερντογάν και το κυβερνών

Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης γενικά εντείνεται, ωστόσο ο Ερντογάν προς το παρόν δεν έχει κάποιον αξιοσέβαστο πολιτικό ανταγωνιστή και εξακολουθεί να χαίρει σημαντικής στήριξης σε όλη την χώρα.

Περισσότερα εδώ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ