2013-05-15 21:25:30
Φωτογραφία για Συνάντηση του ΣΥΣΜΕΔ με το ΚΚΕ στη ΒτΕ
Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την Τρίτη 14-5-2013, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), στη Βουλή των Ελλήνων, με το βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Αθανάσιο Παφίλη.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαίρετο και εγκάρδιο κλίμα και αντηλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων που απασχολούν τα εν ενεργεία μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ανέπτυξε, για ακόμη μια φορά, τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επικεντρώνοντας μεταξύ των άλλων:

-    Στο επικείμενο μισθολόγιο και τη συζήτηση που διεξάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς αντιπροσώπευση των ίδιων των στρατιωτικών και δυνατότητα διατύπωσης πρότασης από τους ίδιους. Μεταφέρθηκε η απόγνωση στην οποία βρίσκονται πλέον τα στελέχη και τα επίπεδα φτωχοποίησης που οδηγήθηκε η στρατιωτική οικογένεια. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε να μελετηθεί η πρόταση του ΣΥΣΜΕΔ για το μισθολόγιο και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια να παρευρεθεί αντιπροσωπεία μας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της ΒτΕ κατά τη συζήτηση του μισθολογίου.


-    Στην «εσωτερική μετανάστευση» - μετάθεση που υφίστανται. Τονίσθηκε ότι με το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς που διέπονται πλέον και οι Έλληνες στρατιωτικοί, και τον εγκλωβισμό τους σε «μεσαιωνικές» συνθήκες εργασίας για σαράντα (40) και πλέον έτη, χωρίς καμία παρέμβαση στη σαθρή βάση επί της οποίας θεμελιώθηκε (και ήδη προϋπήρχε) το καθεστώς, αυξάνεται αυτοδικαίως και ο αριθμός μεταθέσεων που αναγκαστικά θα υποστούν τα στελέχη στο σύνολο του εργασιακού τους βίου. Αν και ένα πάγιο αίτημα των στρατιωτικών για κριτηριοποίηση και μοριοποίηση της «εσωτερικής μετανάστευσης» φέρεται να ικανοποιήθηκε, εν μέρει, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης (επί Υπουργίας κ. Μπεγλίτη), εν τούτοις η υλοποίηση της απόφασης αυτής παραπέμπεται από χρόνο σε χρόνο στις καλένδες, με τη μέθοδο της αναστολής, δημιουργώντας αισθήματα αδικίας και απογοήτευσης στα στελέχη.

-    Στο ωράριο εργασίας κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για πλήρη καταστρατήγηση του θεσπισμένου με νόμους, ευρωπαϊκές οδηγίες και ΠΔ ωραρίου εργασίας των στρατιωτικών, χωρίς αποζημίωση για την υπερεγασία που αυτοί προσφέρουν στην Εθνική Άμυνας της Χώρας.

Τονίσθηκε, από μεριάς του ΚΚΕ, για ακόμη μια φορά, η στήριξη της οποιασδήποτε προσπάθειας καταβάλλεται και θα καταβάλλεται από το Σύνδεσμο για την ανάδειξη των προβλημάτων των Ελλήνων στρατιωτικών και η αναγκαιότητα ύπαρξης φορέα εκπροσώπησης των μονίμων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης της νομοθέτησης της συλλογικής έκφρασης αυτών.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η αλληλοενημέρωση και υποστήριξη και κρίθηκε αναγκαίο να συνεχιστούν οι επαφές αυτές σε τακτική βάση για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων στη βάση ενός γόνιμου διαλόγου.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

 

Τσουκαράκης Ανέστης

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)

6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Τσάκαλος Αναστάσιος

Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ