2013-05-15 21:24:20
Φωτογραφία για «Ήταν σαν κομμάτια παζλ»...
Το σκεπτικό τους για τα μπλουζάκια που βγήκαν μετά την πρόκριση στο Final Four, αλλά και το κόκκινο που αποκαλύφθηκε μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας ανέλυσαν οι υπεύθυνοι της μπουτίκ του μπασκετικού Ολυμπιακού Φίλιππος και Παναγιώτης Σπανόπουλος.

Για τους λόγους, που τους ώθησαν στην κατασκευή των φανελλών, που τέθηκαν σε κυκλοφορία μετά την πρόκριση της ομάδας στο Final-4  του Λονδίνου, αλλά και τους διάφορους συμβολισμούς τους αναφέρθηκαν οι Φίλιππος και Παναγιώτης Σπανόπουλος.

Οι δύο υπεύθυνοι της μπυτίκ των πρωταθλητών Ευρώπης σε συνέντευξη πο παραχώρησαν στο «gazzetta.gr» ανέλυσαν το σκεπτικό που τους οδήγησε σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ενθουσιαστεί με τη φανέλα που φορούσαν οι παίκτες κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας. Θέλετε να μας πείτε ποια ήταν η πηγή έμπνευσης σας;


«Καταρχήν να εξηγήσουμε πως οι μπλούζες που βγήκαν μετά την πρόκριση της ομάδας στο Final Four αποτελούν μια σειρά, δεν βγήκαν τυχαία, ήταν σαν κομμάτια παζλ που εάν τα ένωνε κανείς θα έβγαζε το τελικό αποτέλεσμα που είναι το μπλουζάκι με τα χρυσά λιοντάρια. Τα μπλουζάκια αυτά είχαν και "κρυφά" μηνύματα, όπως αυτό που έχει το Big Ben καιέδειχνε ώρα 14:55, δηλαδή λίγο πριν το τρίτο ευρωπαϊκό».

Η ιδέα για την τελευταία μπλούζα, πως προέκυψε;

«Από τα Λιοντάρια του Πειραιά, Porto Leone. Πρόκειται για αρχαιοελληνικά αγάλματα ανθρωπόμορφα, αγνώστου πατρότητας. Βρίσκονταν το ένα αντικριστά με το άλλο στην άκρη του λιμανιού. Η περιοχή του Πειραιά δεν είχε κατοίκους για πολλά χρόνια και έτσι το όνομα «Πειραιάς» ξεχάστηκε. Οι ναυτικοί λοιπόν που περνούσαν από το λιμάνι έβλεπαν μόνο τα λιοντάρια και έτσι το ονόμασαν το σημείο «Porto Leone». Γύρω στο 1.200 μια αρμάδα από Βαράγγους, φρουροί του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, περνούσαν από το σημείο και επειδή το θεωρούσαν πάρα πολύ σημαντικό έγραψαν επάνω στο λιοντάρι και έτσι όταν βρήκαν τα λιοντάρια υπήρχε επάνω χαραγμένο ένα μήνυμα. Αν λοιπόν σκεφτούμε και από που βγαίνει το Θρυλέων, αλλά και το ότι το λιοντάρι είναι σημαντικό και για εμάς, αλλά και για τους Άγγλους, μπορεί να καταλάβει από που υπήρξε η έμπνευση. Όπως είπαμε και νωρίτερα όλα τα μπλουζάκια είναι παζλ, σαν «κομμάτια» που αν τα ενώσεις βγάζεις το τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή η O2 Arena, το Λονδίνο, τα διχτάκια σχηματίζουν μια κορώνα που έτσι φαίνεται σαν να πρόκειται για στέμμα. Δηλαδή το στέμμα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

Ο κόσμος πως ανταποκρίθηκε;

«O κόσμος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Από την πρόκριση κιόλας στο Final Four, ζούσαμε ανάλογες μέρες με το 2012 μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Το πίστευε ο κόσμος, το ίδιο και εμείς και έτσι υπήρξε ένα απίστευτο δέσιμο με αποτέλεσμα να μένουμε ως αργά ανοιχτά για να εξυπηρετούμε τους φιλάθλους. Κάποια στιγμή το μαγαζί έγινε... after (γέλια). Τις ημέρες των αγώνων είχαμε εδώ οθόνες και ο κόσμος ήρθε για να δει τα δύο ματς. Ειδικά την ημέρα του τελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης, νόμιζε κανείς πως το βρισκόμασταν στο... ΣΕΦ».

Και τώρα υπάρχει το ματς με τον Απόλλωνα Πατρών το Σάββατο. Το πρώτο εντός έδρας της ομάδας μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Aπό τη ζήτηση των εισιτηρίων, περιμένετε να γίνει sold-out;

«Είναι πάρα πολύ πιθανό. Καθημερινά η ζήτηση ολοένα και αυξάνεται και αναμένεται να υπάρχει εξαιρετική ατμόσφαιρα το Σάββατο».

 

 http://www.katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ