2024-01-10 20:16:18
Φωτογραφία για Συνάντηση Γεωργιάδη με Βαλτά και Ζήκα
Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Α' Αντιπρόεδρο του ΠΦΣ

Η ανάρτηση του Υπουργού

Ο Υπουργός Υγείας @AdonisGeorgiadi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Α΄ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ.κ. Απόστολο Βαλτά και Σεραφείμ Ζήκα. Συζήτησαν τα θέματα του κλάδου και τους τρόπους επίλυσης τους pic.twitter.com/1kp9I1skTk

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (@YpYgGR) January 10, 2024

Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τη χορήγηση των εμβολίων του Covid-19 από τα φαρμακεία της γειτονιάς

Ρίτα Μελά, topontiki.gr

Σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αναφορικά με την χορήγηση των εμβολίων του κορωνοϊού και από τα φαρμακεία της γειτονιάς, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών και να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμών έναντι του Covid-19.


Στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Α΄ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά και Σεραφείμ Ζήκα, στις 16.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18.30, μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο εμβολιασμών κατά της Covid- 19 από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επί της αρχής φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Πολιτείας και του ΠΦΣ για να μπουν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και τα ιδιωτικά φαρμακεία. Ωστόσο θα πρέπει πρώτα να πάρουν το «πράσινο φως» από τους ειδικούς προκειμένου να επιλυθούν διάφορα τεχνικά προβλήματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το πολυδοσικό εμβόλιο που έχει ένα βαθμό δυσκολίας στη διαχείριση του:

«Πρόκειται για πέντε δόσεις σε ένα εμβόλιο που λήγει μέσα σε 12 ώρες αφού ανοιχθεί το μπουκαλάκι. Εάν βρούμε τους τρόπους να το κάνουμε, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι δόσεις αυτές, τότε θα έχει λυθεί ένα ακόμα πρόβλημα και θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας. Δηλαδή να γίνεται ο εμβολιασμός του κορωνοϊού και στα φαρμακεία της γειτονιάς, όπως γίνονται τα εμβόλια της γρίπης» είπαν έγκυρες πηγές από τον φαρμακευτικό κλάδο στο topontiki.gr.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί για την πορεία της covid 19 στην Ελλάδα, προανήγγειλε τη διενέργεια των εμβολιασμών και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Ωστόσο δεσμεύθηκε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα ενημέρωση από τους ειδικούς.
pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ