2013-03-08 17:13:03
Φωτογραφία για Επτάμηνο βρέφος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου, αγοράκι ηλικίας μόλις επτά μηνών, το οποίο είχε προσβληθεί από γρίπη Α και ανέπτυξε λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του, το σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας ARSD, το οποίο εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικα άτομα.

Το αγοράκι γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα, ενώ χθες ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, μετά από υποψίες των γιατρών ότι υπήρχε και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που έπρεπε να διερευνηθεί. Τελικά, η διάγνωση έδειξε ότι το αγοράκι πάσχει από ένα σπάνιο μεταβολικό νόσημα, τη γαγγλιοζίτωση.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής της μονάδας εντατικής νοσηλείας παίδων, δρ Θανάσης Αθανασίου, το βρέφος είχε νοσηλευθεί αρχικά στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαμένουν οι γονείς του (κατάγονται από τη Ρουμανία), με πυρετό και πνευμονία
. Ωστόσο, παρά τη θεραπευτική αγωγή που δόθηκε στο βρέφος, η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίασε καμιά βελτίωση, οπόταν αποφασίσθηκε η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο για πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση στην εντατική μονάδα νοσηλείας, καθώς είχε αυξημένες ανάγκες χορήγησης οξυγόνου. Στην πορεία το αγοράκι και αφού μεταφέρθηκε στη μονάδα, ανέπτυξε το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Σύμφωνα με τον δρα Αθανασίου, το βρέφος, το οποίο βρίσκεται σε καταστολή, είναι συνδεδεμένο με εξειδικευμένο μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής (υποστηρίζονται καρδιά και πνεύμονες) και του χορηγείται η ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή, για να αντιμετωπισθεί η αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ από το προσωπικό της μονάδας καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, όπως ανέφερε, οι θεράποντες γιατροί του είναι αισιόδοξοι. Σε ό,τι αφορά τη γρίπη Α, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μετάδοση του ιού στα άλλα παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ