2024-02-16 22:09:34
Φωτογραφία για «Δημιουργική Ανατροπή»: Ανεπίτρεπτο να βρει το 2026 σε αυτή την κατάσταση το παλιό νοσοκομείο.

Επιβεβλημένη η μετατροπή του εμβληματικού κτιρίου σε Δημαρχείο του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου



Με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις που έρχονται για τον Δήμο μας θέλω να επισημάνω την ανάγκη σωστής στόχευσης αλλά και επιτάχυνσης για κάποιες πολύ σημαντικές εξελίξεις που αφορούν ζητήματα που απασχολούν την Ιερή Πόλη του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, τους κατοίκους την ιστορία αλλά και το μέλλον της.

Κορυφαία θέση σε αυτά έχει το μέλλον του παλιού Νοσοκομείου όχι μόνο γιατί στεγάζει μεγάλο κομμάτι τις ιστορίας μας, όχι μόνο γιατί δεσπόζει σε εμβληματική θέση, όχι μόνο γιατί κάθε μέρα που περνά χειροτερεύει η κατάσταση του, αλλά γιατί είναι ανεπίτρεπτο το 2026 να το βρει σε αυτή την κατάσταση.

Για όλους αυτούς τους λόγους από την πρώτη στιγμή της θητείας μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο να βρω λύση στο αδιέξοδο της απαξίωσης του.Η παραχώρηση του στο Δήμο μας είναι μια τεράστιας σημασίας επιτυχής κίνηση.Ανοίγει τους δρόμους της αξιοποίησης και διάσωσής του για την οποία απαιτείται ακόμη δουλειά και κυρίως σωστή στόχευση.

Ως δημοτική αρχή πέραν του ότι εξασφαλίσαμε την παραχώρηση του, που για δεκαετίες ήταν ένα άλυτο πρόβλημα, μια πληγή που αιμορραγούσε κι ένας καημός για κάθε Μεσολογγίτικη ψυχή, προχωρήσαμε παραπέρα τον σχεδιασμό, τον οποίο φυσικά και θα υλοποιούσαμε.

Σύμφωνα με αυτόν, το παλιό Νοσοκομείο εντασσόταν στον σχεδιασμό της ενοποίησης του ιστορικού και πολιτισμικού χώρου, που περιβάλλεται από το Τείχος και περιλαμβάνει εκτός από το Νοσοκομείο, τον Κήπο των Ηρώων, την Πύλη, τα κτίρια του άλλοτε στρατοπέδου Καψάλη και το Τρικούπειο. Εκεί όπου με υπερηφάνεια βλέπουμε να υλοποιείται η πλήρης ανακαίνιση του, έργο 3,5 εκατ. € το οποίο φέρει την σφραγίδα μας.

Η δεσπόζουσα θέση του παλιού Νοσοκομείου κατά τον σχεδιασμό μας θα αξιοποιούνταν για την στέγαση Δημαρχείου.

Είναι ανεπίτρεπτο ο ΔΗΜΟΣ της Ιερής Πόλης του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ να στερείται Δημαρχείου

Ένας ιστορικός ΔΗΜΟΣ δικαιούται ένα ιστορικό δημαρχείο.

Ωστόσο δεν πρέπει να λησμονούμε ότι γειτνιάζει με το ιερότερο σημείο της πόλης και της χώρας μας. Στο σχεδιασμό λοιπόν της Δημοτικής αρχής μας ήταν να στεγάσει και ένα σύγχρονο βιωματικό μουσείο για την Έξοδο, με παράλληλες αίθουσες για την στέγαση και φιλοξενία εκδηλώσεων εορτασμού των επετείων

Το 2026 δεν απέχει μακριά. Υπάρχει ανάγκη για εγρήγορση των διαδικασιών.

Καλώ την νέα δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλία και να συνεχίσει τον σχεδιασμό μας για την αξιοποίηση και διάσωση του Νοσοκομείου. Δεν υπάρχουν ούτε δικαιολογίες πια ούτε χρόνος για χάσιμο.

Και επειδή η σημασία του θέματος ξεπερνά τα όρια του Δήμου μας καλώ και την περιφερειακή διοίκηση να ενδιαφερθεί και να υιοθετήσει το σκοπό.

Η διάσωση του Νοσοκομείου δεν μπορεί παρά να απασχολήσει όλους! Με σχέδιο, μεθοδικότητα και οργάνωση.

Εμείς ανοίξαμε το δρόμο .Ο πήχης για την πόλη πρέπει να παραμείνει ψηλά.

Και μην ξεχνούμε… οι πρόγονοι μας υπήρξαν πρωτοπόροι!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου Συνδυασμού «Δημιουργικής Ανατροπής»

Κώστας Λύρος

Επικεφαλής Συνδυασμού

Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου (2019-2023)

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ