2013-02-22 08:59:04
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΜΟΔΑ Το γκάτζετ που σας επιτρέπει να... εισπνεύσετε το φαγητό!
Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία ή για ανέκδοτο, το γκάτζετ που σας προσφέρει διάφορα πιάτα… στον ατμό, υπάρχει και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Ονομάζεται "Le Whaf" και είναι μια νέα μαγειρική τάση που δεν προσθέτει θερμίδες σε όποιον το δοκιμάσει Είναι ένα γυάλινο σκεύος που επιτρέπει στα ψημένα τρόφιμα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του να αναδεύονται δυνατά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παράγοντας ατμό!

Μια… μερίδα ατμού τοποθετείται στη συνέχεια σε ποτήρι και εισπνέεται από τον πελάτη με καλαμάκι, κόβοντας την όρεξη και ικανοποιώντας τη γεύση...

Ο εφευρέτης του εν λόγω γκάτζετ είναι ο Γάλλος καθηγητής του Χάρβαρντ Ντέιβιντ Έντουαρντς (David Edwards), ο οποίος εμπνεύστηκε από ένα παρόμοιο σκεύος.

Αυτό ήταν το "Le Whif" που είναι ένα σπρέι με το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισπνεύσει "σωματίδια" σοκολάτας χωρίς να φοβάται για τις θερμίδες...

Όπως εξηγεί ο καθηγητής: "Το φαγητό ψήνεται πρώτα κανονικά στην κατσαρόλα εν είδει σούπας και τοποθετείται κατόπιν ψημένο μέσα στη συσκευή, όπου ανακατεύεται δυνατά, με σκοπό να παραχθεί πολύς ατμός.

Με την εισπνοή ικανοποιούνται τόσο η γεύση όσο και η όσφρηση, ενώ περιορίζεται και η όρεξη"

.www.radar.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ