2013-02-05 09:50:00
Φωτογραφία για Τούρκοι κομάντος απήγαγαν δύο Ελληνοκυπρίους!
Σε μια πρόκληση που δεν έχει προηγούμενο προχώρησε το ψευδοκράτος, το οποίο βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Αγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, Τούρκοι κομάντος (και όχι Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν) απήγαγαν δύο Ελληνοκυπρίους στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Πέργαμος, κοντά στη Δερύνεια. Οι δύο πολίτες, ηλικίας 42 και 33 ετών, είχαν πάει το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης για να μαζέψουν άγρια σπαράγγια και από τότε η τύχη τους αγνοούνταν.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο οχήματα με Τούρκους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων και τους έσυραν στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου κρατούνται έως τώρα. Εχει κινητοποιηθεί τόσο η εθνοφυλακή όσο και η αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών. Στη Λευκωσία προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρούν ότι η κίνηση έχει να κάνει με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση των περιοχών Ερευνας και Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, όπου πρακτικά μοιράζεται η νοτιοανατολική Μεσόγειος μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που έχει ενοχλήσει σφόδρα την Αγκυρα, που είχε προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει.


Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμα ράπισμα στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος δεδομένου ότι η τουρκική διπλωματία προσπαθεί με κάθε μέσο, ακόμα και με την αποστολή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, να αμφισβητήσει τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέχει υπηρεσίες SAR σε όλη την περιοχή ευθύνη της στο FIR Λευκωσίας.

Το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Κύπρο, την πρώτη που Ισραηλινός πρωθυπουργός πραγματοποιεί στο νησί, εντός του Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το επιστέγασμα της στρατηγικής συνεργασίας των δύο κρατών για τη θωράκιση των ενεργειακών επενδύσεων κοινού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είχαν παρατηρηθεί στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Λευκωσίας κινήσεις και μεταφορές στρατευμάτων από τα βόρεια του νησιού, ενώ γενικά η πρόσβαση στις τουρκοκρατούμενες περιοχές είχε δυσκολέψει.

δημοκρατία
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ