2013-02-05 09:50:11
Φωτογραφία για ΕΠΑΦΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Επαφές της ελληνικής Χρυσής Αυγής με ομάδες νεοναζί στη Βαυαρία διαπιστώνει η υπηρεσία του κρατιδίου που είναι επιτετραμμένη με την επιτήρηση ακραίων ομάδων, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε μετά από αίτημα. 

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), το βαυαρικό γραφείο της υπηρεσίας ανέφερε ότι αντιπρόσωποι της ελληνικής και της βαυαρικής ομάδας «συναντώνται τακτικά» σε εκδηλώσεις ακροδεξιού περιεχομένου έξω από τη Γερμανία.

Ωστόσο, η υπηρεσία επιφυλάσσεται για την ίδρυση «τοπικού γραφείου» της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη. «Παρακολουθούμε όμως τις εξελίξεις» ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει επίσης η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, που εδρεύει στο Μόναχο, η βαυαρική υπηρεσία αφήνει ανοικτό το εάν το τοπικό «Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου» κρατά επαφές με την ελληνική Χρυσή Αυγή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (Bundesamt fuer Verfassungsschutz) και τα γραφεία της σε κάθε κρατίδιο έχουν ως αντικείμενο (με τη σειρά που «συστήνεται» η υπηρεσία στο Διαδίκτυο) την επιτήρηση του ακροδεξιού, ακροαριστερού και ισλαμιστικού εξτρεμισμού, της ισλαμικής τρομοκρατίας και την αντικατασκοπία.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ