2013-01-21 20:24:40
Φωτογραφία για Ανήθικη επίδειξη δύναμης
Η φωτογραφία από την τηλεοπτική λήψη είναι ισοπεδωτική: Ο δεύτερος βοηθός του Τάσου Κάκου, Μπαλτάς, είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να δει ολοκάθαρα ότι ο Αντώνης Πετρόπουλος είναι σε θέση οφσάιντ πριν ισοφαρίσει σε 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η τροπή του ματς, δικαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο προσφάτως ανακηρυχθείς κορυφαίος Έλληνας ρέφερι, δεν αφήνει χαμένη ευκαιρία να γίνει επίκεντρο της προσοχής του κόσμου. Ο Τάσος Κάκος και οι βοηθοί του, έζησαν ανατριχιαστικές στιγμές στο Χαριλάου. Άφησαν και οι ίδιοι ένα λουλούδι στο μνημείο που υπάρχει, στη μνήμη ενός 16χρονου παιδιού που έφυγε από τη ζωή μέσα στην εβδομάδα.

Προσέτρεξε όμως ο άρχων του αγώνα με σπουδή στο γράμμα του κανονισμού για την κίνηση του Αγκάνθο να αποκαλύψει το μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης και παρηγοριάς σε δυο ανθρώπους που ήταν στην κερκίδα και πρέπει εκείνη τη στιγμή να χαμογέλασαν, να ένιωσαν μια ελάχιστη παρηγοριά, στην εικόνα του αστέρα της ομάδας στην οποία έπαιζε, να τιμά τη μνήμη του παιδιού τους.


«Άγγελε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» έγραφε κάτω από τη φανέλα του στον πανηγυρισμό του γκολ για ένα παιδί που έφυγε τόσο άδικα και στην έξαψη του τόσο σημαντικού γκολ, ήθελε να το αναδείξει. Σε ανθρώπινο επίπεδο πρώτα απ’ όλα, αυτή η κίτρινη, ήταν ηθικά απαράδεκτη. Πριν αρχίσει το ματς είκοσι χιλιάδες καρδιές έμειναν… άηχες για 60 δευτερόλεπτα, γι αυτό το παιδί, με σύνθημα που έδωσε σφυρίζοντας ο ρέφερι.

Η διαιτησία απόψε, στέρησε συνολικά από τον Άρη δυόμισι βαθμούς: Δύο με τους οποίους θα άνοιγε την ψαλίδα με την ΑΕΚ συν την υπέρ του –ενδεχόμενη- ισοβαθμία με την Ένωση. Μια αλλοίωση αποτελέσματος που το 19 – 15 το έκανε 17 – 16, από ένα ακόμη «ανθρώπινο λάθος», όπως είπε ο Έβαλντ Λίνεν, αφού προς τιμήν του πρώτα, παραδέχτηκε  τα αυτονόητα. Η ουσία είναι ότι το φύλλο αγώνα έγραψε «1-1».

Η ΑΕΚ… φωνάζει για τις αποβολές. Όποιος είδε τη φάση πριν το γκολ του Άρη στο γήπεδο, είδε τον Τσούπρο να πηγαίνει καροτσάκι τον Πουλίδο που στη συνέχεια αντέδρασε. Γι αυτό και είδε κίτρινη. Να συζητήσουμε ότι ο Πουλίδο αντί απευθείας κόκκινης είδε δεύτερη κίτρινη δηλαδή;

Η αποβολή Βλάχου, για μένα είναι, αλλά ακόμη και αν δεχτούμε ότι είναι αυστηρή, είναι η γνωστή ισορροπιστική τακτική των διαιτητών. Τι μένει στο τέλος; Ακόμη κι αν τίποτε από τα παραπάνω δεν είχε συμβεί, η κατακύρωση αυτού του γκολ της ΑΕΚ, είναι μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος του Άρη.

Η ΕΠΟ οφείλει στο όνομα της ισονομίας να αποσείσει από πάνω της και την τελευταία υπόνοια ότι ο Άρης γίνεται «στόχος», λόγω της επιλογής του να προσφύγει στο νόμιμο δικαίωμα του για υπαγωγή στο άρθρο 99. Την εκθέτουν διαρκώς οι υφιστάμενοι της διαιτητές. Η επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο που και την Κυριακή από ένα λάθος εναντίον της ίδιας πλευράς όρισε το αποτέλεσμα του αγώνα, είναι ανεπίτρεπτη. Και ηθικά δεν εδράζεται πουθενά.

Όσοι έσπευσαν να σπεκουλάρουν πάνω στην κίνηση απόκτησης παικτών από τον Ολυμπιακό, πήραν –δυστυχώς για τον Άρη που άξιζε αυτούς τους βαθμούς- μια ισοπεδωτική απάντηση απόψε κιόλας.

Πρέπει όμως, επιτέλους, να μάθουν και οι παίκτες του να υπερασπίζονται τους βαθμούς που με τόσο κόπο κερδίζουν. Να μην είναι άλλο ποδοσφαιρικά αφελείς. Ένα λεπτό πριν το τέλος των καθυστερήσεων, υπήρχε για το γηπεδούχο κατοχή μπάλας και… πέντε ποδοσφαιριστές χωρίς κάρτα, σ’ ένα γήπεδο που κόχλαζε από πανηγυρισμούς. Ο Διαμαντάκος στα πρώτα λεπτά συμμετοχής του, ξόδεψε μόνος, σχεδόν ένα – ενάμισι από τα έξι με δυο κοντρόλ. Ήταν ο μόνος με αίσθημα αυτοσυντήρησης εκείνες τις στιγμές;

Είναι ώρα η διοίκηση του Άρη να κάνει κινήσεις ανάδειξης του προβλήματος ανισονομίας που αντιμετωπίζει. Πίσω από τους δύο αποψινούς  βαθμούς υπάρχουν κι άλλοι, ιδιαίτερα με περιπτώσεις ολοφάνερων πέναλτι που αρνήθηκαν άλλοι ρέφερι στους κίτρινους. Είναι θέμα αυτοσεβασμού. Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, αυτούς που δεν λένε τα αυτονόητα, όταν τους βρίσκει μπόσικους, τους πετσοκόβει ο μπαλτάς των… ανθρώπινων λαθών.

pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ