2013-01-09 22:10:41
Φωτογραφία για Ο περίπατος που έγινε... θρίλερ!
Ο καλύτερος Παναθηναϊκός... κόλλησε στα 2 γκολ κι έμπλεξε με το πέναλτι του Πλατανιά στο φινάλε! Το 2-1 τα αφήνει όλα ανοιχτά για την ρεβάνς των Χανίων!

4-2-3-1 και πίεση ψηλά

Πρεμιέρα για τον Φάμπρι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον Ισπανό πριν καλά συμπληρώσει 48 ώρες στην Αθήνα να παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Ο 57χρονος τεχνικός έδωσε το στίγμα του σε σχέση με όσα θέλει να κάνει στο «τριφύλλι». Επέλεξε το 4-2-3-1, έδωσε εντολή για παιχνίδι από τις πτέρυγες ενώ οι «πράσινοι» πίεζαν αρκετά ψηλά. Μερικές φορές μέχρι και την αντίπαλη περιοχή.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, προφανώς και η επιλογή έγινε σε συνεργασία με τον Κώστα Ελευθεράκη. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Χουχούμης, δεξιά ο Γιούρκας και ο Πίντο με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Σο και Βιτόλο τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Μπαρμπαρούσης, δεξί ο Μαυρίας, ο Σισοκό σε ελεύθερο ρόλο και στη κορυφή ο Τοτσέ.


Ο... άνθρωπος του Κυπέλλου!

Ο Παναθηναϊκός, σαν εικόνα, δεν απείχε παρά ελάχιστα με όσα ξέρουμε το τελευταίο διάστημα. Μια ομάδα που δύσκολα φτιάχνει ευκαιρίες και που εγκλωβίζεται όταν ο αντίπαλος δεν αφήνει κενούς χώρους. Ο Πλατανιάς ήταν ιδανικά στημένος, κρατούσε μακριά από την περιοχή του, τους «πράσινους», οι οι οποίοι αν και είχαν την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρήκαν την λύση σχετικά νωρίς από μία στημένη φάση. Ο... άνθρωπος του Κυπέλλου, ο Χαμπίμπ Σο, μετά την Προοδευτική... τιμώρησε και τον Πλατανιά. «Σηκώθηκε» στον θεό, εκμεταλλεύθηκε την λάθος έξοδο του Λαζαρίδη και στο 17' άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που στην συνέχεια του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά του αν και είχε δύο καλές στιγμές με τον Σισοκό και τον Τριανταφυλλόπουλο.

Το έκανε ντέρμπι

Το 1-0 προφανώς και δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό που έψαξε από νωρίς και ένα δεύτερο γκολ. Ξανά δεν είχε τον σωστό τρόπο να το κάνει αλλά εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο ακόμη ένα ατομικό λάθος στην άμυνα των Κρητικών και διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τοτσέ είπε και «ευχαριστώ» στο... τσαφ του Ντόε, τελείωσε ιδανικά μια χαμένη φάση και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο «τριφύλλι». Όλα αυτά μέχρι το 82'.

Η... αρρώστια με τις γκέλες στην άμυνα δεν θα μπορούσε να γιατρευτεί από την μία μέρα στην άλλη. «Πούλημα» της μπάλας έξω από την περιοχή του Βιτόλο, ανόητο πέναλτι του Πίντο και 2-1 από τον Ναζλίδη, ο οποίος έβαλε γερά στο κόλπο της πρόκρισης την ομάδα και άφησε ανοιχτή πέρα για πέρα της ρεβάνς! Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν στο φινάλε να προκαλέσουν... εγκεφαλικά αλλά ο Καρνέζης είπε «όχι» στη διπλή ευκαιρία του Τετέι!

MAN OF THE MATCH: Μπορεί να έκανε το λάθος στη φάση του 17', όμως στη συνέχεια, ήταν καθοριστικός για να κρατήσει το αποτέλεσμα στα μέτρα του Πλατανιά. Το κατάφερε, πραγματοποιώντας εξαιρετικές και δύσκολες επεμβάσεις. Ο Λαζαρίδης «έβγαλε» εξαιρετικά τόσο το πλασέ του Μαυρία όσο και το σουτ του Φορναρόλι, δείχνοντας καλά αντανακλαστικά. Με εξαίρεση τη φάση του γκολ, ήταν άψογος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε ένα παιχνίδι, όπου ο Πλατανιάς δεν έκανε μισή καλή ευκαιρία, εκείνος βρήκε τον τρόπο για να δώσει στην ομάδα του ένα υπεροπολύτιμο γκολ. «Τρύπωσε» στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κέρδισε το πέναλτι και στην συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. Ο Θωμάς Ναζλίδης κράτησε ζωντανό το... όνειρο!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα ατομικά λάθη στην άμυνα του Πλατανιά. Μπορεί οι Κρητικοί να ήταν καλά κλεισμένοι στην περιοχή αλλά δέχθηκαν δύο γκολ... δώρα προς τους παίκτες του «τριφυλλιού». Στο 1-0 ο Λαζαρίδης αντιδρά λανθασμένα, ενώ στο 2-0 ο Ντόε δεν βλέπει τον Τοτσέ που έρχεται από πίσω του και αφήνει ανενόχλητο τον Ισπανό να γίνει κάτοχος της μπάλας ενώ δείχνει να ελέγχει την φάση.

Η ΓΚΑΦΑ: Από κοινού την μοιράζονται οι Βιτόλο και Βύντρα στη φάση, όπου κερδίζει το πέναλτι ο Πλατανιάς. Ο Ισπανός μέσος κάνει το εύκολο λάθος και «πουλάει» την μπάλα έξω από την περιοχή ενώ ο Πορτογάλος στόπερ χαρίζει ένα... ανόητο πέναλτι στον Ναζλίδη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για την ανατροπή του Σεϊταρίδη στο πρώτο ημίχρονο, με τον Δασκαλόπουλο να δείχνει φάουλ και τους «πράσινους» να ζητούν πέναλτι. Από το ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι έχει γίνει στη φάση. Σωστή υπόδειξη από τον Κορίνθιο στην ανατροπή του Ναζλίδη από τον Πίντο. Κατά τα άλλα δεν είχε κανένα πρόβλημα στην αποψινή αναμέτρηση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός κρατούσε μέχρι το 82' το μισό και βάλε εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου αλλά η μεγάλη του πληγή... άνοιξε ξανά! Λάθος στην άμυνα, γκολ για τον Πλατανιά και το 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά. Με αυτά και με αυτά, ο Φάμπρι ξεκίνησε με το δεξί στον πάγκο του «τριφυλλιού» αλλά έχει πολύ δουλειά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ