2013-01-09 22:07:14
Φωτογραφία για Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά, πήρε ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς να πείσει με την απόδοση του και όλα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς στα Χανιά.

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ με το Τριφύλλι να επικρατεί με 2-1 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και να παίρνει ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι πράσινοι δεν έπεισαν με την απόδοση τους, μπόρεσαν όμως να πετύχουν δυο γκολ χάρη στους Σο και Τοτσέ αλλά η μείωση του σκορ με πέναλτι του Ναζλίδη που κέρδισε ο ίδιος από τον Πίντο αφήνει ανοιχτή την πρόκριση και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς στις 23 Ιανουαρίου στα Χανιά.

Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν λογικό ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι και με τους πράσινους να προσπαθούν να βρουν τις θέσεις τους και τα πατήματα τους καθώς μην ξεχνάμε ότι έπαιζαν για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ και επέστρεψαν και πάλι σε ένα άλλο σύστημα, το 4-2-3-1 που έπαιζαν στην αρχή της σεζόν.


Οι πράσινοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή τους στιγμή στο παιχνίδι στο 16'. Ο Σεϊταρίδης ο οποίος ανάλαβε την εκτέλεση όλων των στημένων φάσεων του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Πλατανιά εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά. Ο Σο πήδηξε ψηλότερα από όλους, εκμεταλλεύτηκε και το λάθος του Λαζαρίδη, και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Έλεγξε τον ρυθμό

Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μπορέσει να κυκλοφορήσει πιο άνετα την μπάλα χωρίς μάλιστα το Τριφύλλι να απειλείται από την ομάδα του Πλατανιά.

Παρά το 1-0 υπέρ τους όμως οι γηπεδούχοι έκαναν την δεύτερη ευκαιρία τους στο 39' όταν ο Σισοκό εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Τοτσέ μόνος του στην περιοχή σούταρε πάνω στον πεσμένο Σο και εν συνεχεία ο Τριανταφυλλόπουλος από πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Λαζαρίδη με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 42' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη να κάνει το 2-0 όταν ο Μπαρμπαρούσης με ωραία προσπάθεια είδε τον Μαυρία να βγαίνει μόνος του από τα δεξιά του έκανε την πάσα, αυτή κόντραρε και κατέληξε στον Σισοκό που έφυγε τετ α τετ με τον Λαζαρίδη αλλά ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε ένα κοντρόλ παραπάνω με αποτέλεσμα οι παίκτες του Πλατανιά να κόψουν την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Ευκαιρία για τον Πλατανιά, γκολ ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ήταν στο 55' όταν ο Καλάιτζιτς έκανε το φάουλ από το κέντρο ο Ναζλίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Τριανταφυλλόπουλο αλλά ο Καρνέζη εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα το Τριφύλλι έκανε το 2-0 όταν ο Τριανταφυλλόπουλος με μεγάλη μπαλιά προσπάθησε να βρει τον Τοτσέ με τον Ισπανό να βάζει σωστά το σώμα του να φέρνει την μπάλα μπροστά του και με ωραίο αριστερό πλασέ να δίνει προβάδισμα δυο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Οι Σισοκό και Χουχούμης συνδυάστηκαν υπέροχα από τα αριστερά με τον νεαρό πλάγιο μπακ να βγάζει γλυκιά μπαλιά προς τον Μαυρία ο οποίος από κοντά πλάσαρε αλλά ο Λαζαρίδης έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ.

Πέναλτι του Πίντο και μείωση του σκορ

77' Καλάιτζιτς σουτ μακριά

81' Πίντο στον Ναζλίδη πέναλτι γκολ 2-1 82'

90' σουτ δυνατό Από Φορναρόλι με τα πόδια

92' Ο Κουίνσι λάθος πρώτο σουτ από τον Τετέι και δεύτερο σουτ από τον έπιασε

Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σισοκό, Πίντο από πλευράς Παναθηναϊκού και τους Μαραγκουδάκη, Ντόε, Ναζλίδη από τον Πλατανιά.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας, Μπαρμπαρούσης (56' Κουίνσι), Σισοκό, Τοτσέ (82' Φορναρόλι) .

Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης (69' Τζανής), Αγκιλέρα (26' Γκονζάλες), Ντόε, Καλάιτζιτς, Τετέ, Μιρτσέτα (85' Μιρτσέτα), Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ