2013-01-03 12:53:03
Φωτογραφία για 387 λουκέτα στην Ξάνθη το 2012 – Σε κατάσταση απελπισίας οι επαγγελματίες!
Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να διαγραφούν λόγω οφειλών. 413 νέες εγγραφές το 2012 Σε 387 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ξάνθης και είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου οι οποίες έβαλαν λουκέτο το 2012.

Η οικονομική ασφυξία που έχει προσβάλει τα τελευταία χρόνια την τοπική αγορά της Ξάνθης έχει οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό το σύνολο των επιχειρήσεων, με τους τομείς της ένδυσης, της υπόδησης και της μεταποίησης να πλήττονται περισσότερο.

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πληγεί και αυτά από την οικονομική κρίση, με τους καταναλωτές της Ξάνθης να περιορίζουν τόσο την ποσότητα του ψωμιού όσο και του γάλατος που καθημερινά προμηθεύονται.

Το 2012 έφυγε αφήνοντας πίσω του 387 λουκέτα στην Ξάνθη ωστόσο δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που μπορεί να έχουν βάλει τέλος στις εμπορικές τους δραστηριότητες ωστόσο επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Επιμελητήριο παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του.

Στον αντίποδα του οικονομικού μαρασμού ελπιδοφόρο το γεγονός πως 413 επιχειρήσεις έκαναν έναρξη δραστηριοτήτων τους μέσα στην χρονιά που πέρασε στην Π.Ε. Ξάνθης, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έμποροι προχωρούν στην τυπική σύσταση κάποιας επιχείρησης ώστε να επωφεληθούν των επιχορηγήσεων ή να ενταχθούν σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
ThrakiToday Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ