2012-12-18 23:51:02
Φωτογραφία για Αστυνομικός για το μακελειό στο Ρέντη: «Είδα το δράστη καθαρά»
Ο αστυνομικός Νικόλαος Μητρόπουλος αναγνώρισε στο δικαστήριο, όπως είχε και στην προανάκριση, έναν από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών στου Ρέντη.

«Είδα το δράστη καθαρά», κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη ληστών και στην αιματηρή συμπλοκή τον Μάρτιο του 2011.

Ο Μητρόπουλος, που οδηγούσε μία από τις μηχανές που πήραν μέρος στην καταδίωξη από το Μενίδι μέχρι του Ρέντη, στην κατάθεσή του περιέγραψε ένα άτομο από την ομάδα των δραστών, το οποίο είδε από απόσταση περίπου δύο μέτρων. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο μαυροφορεμένος άντρας που είδε να πυροβολεί στη συμπλοκή είναι ο κατηγορούμενος Γιάννης Σαββίδης.

«Όλα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα. Ο κ. Σαββίδης είχε κατέβει και είχε βγει από τη δεξιά πλευρά από το αυτοκίνητο. Εγώ είχα καλύτερη οπτική. Το συγκεκριμένο άτομο είδα να ρίχνει τη δεύτερη ριπή», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν είδε ποιος «έριξε την πρώτη ριπή».

Ο αστυνομικός μάλιστα εμφανίστηκε πεπεισμένος στην κατάθεσή του ότι συνεργοί των δραστών είχαν φροντίσει να αποκλείσουν το δρόμο όπου έγινε η συμπλοκή οδηγώντας έτσι τους αστυνομικούς σε ενέδρα θανάτου.

Μία ακόμη αστυνομικός, η Άννα Κοκκίδου, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι σκοπός των δραστών ήταν «να μας εξοντώσουν, να μας αποτελειώσουν», ενώ, όπως ανέφερε, όσοι αστυνομικοί σώθηκαν εκείνη τη νύχτα σώθηκαν από τύχη.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΟΣΙΠΥ: ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΟΣΙΠΥ: ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ