2012-12-18 23:50:35
Φωτογραφία για ΠΟΣΙΠΥ: ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ
Παραμένει η ανησυχία για εξόφληση οφειλών

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΟΣΙΠΥ, η εξαγγελθείσα για 17 Δεκεμβρίου επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, της ΠΟΣΙΠΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που τη συνιστούν έχει ανασταλεί και δεν ισχύει επειδή τα κυριότερα οικονομικά αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργίου, ο οργανισμός δρομολογεί τις επόμενες ημέρες την άμεση καταβολή των οφειλών με προτεραιότητα στους ασφαλισμένους, τους παρόχους υγείας και τους ιδιώτες προμηθευτές ιατρικών υλικών και φαρμάκων. Ως γνωστόν, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010.


Σύμφωνα με τους γιατρούς, το σύνολο οφειλών ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σημειώνεται ότι μετά την συνάντηση αντιπροσωπίας Προέδρων ιατρικών συλλόγων με τον Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ειπώθηκε, κατά πληροφορίες, ότι από το ποσό του 1,5 δισ. της κρατικής επιχορήγησης, που δια νόμου θα πρέπει να αποδοθούν για την κάλυψη των παλιών χρεών των ταμείων που συνέστησαν τον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ), τελικά θα εξοικονομηθούν αρχικά μόνο 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 300 εκατ. προορίζονται για ιατρούς, ιατρικά εργαστήρια και κέντρα, φυσιοθεραπευτές και Νοσοκομεία.
HEALTHDAILY
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ