2012-12-18 23:40:41
Φωτογραφία για Ανορθόγραφος ο Αηδόνης!
Σε επίπεδο... ανορθογραφίας υποβάθμισε το θέμα Αηδόνη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διαθέτει πολύ καλό χιούμορ, όταν δεν κατατρύχεται από τις διάφορες εμμονές του. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα δημιουργήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής Δράμας του Κινήματος Χρήστος Αηδόνης, το βράδυ της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, εμφανίσθηκε στην εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Καλαμάτα. Προέβη, μάλιστα και σε δήλωση σύμφωνα με την οποία "η χώρα χρειάζεται ρήξεις". Βεβαίως στο λογοπαίγνιό του ο κ. Αηδόνης, ήταν προφανές ότι εννοούσε την κίνηση του κ. Λοβέρδου ΡΙΚΣΣΥ, μόνο που το ακριτόλεξο δεν κλίνεται.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από στενό συνεργάτη του, μετά την εκδήλωση στο Περιστέρι, "τι θα κάνουμε με τον Αηδόνη"; Με ολύμπια ψυχραιμία, θα λέγαμε, απάντησε "τίποτα". Και πρόσθεσε ότι " τι είπε ο Αηδόνης, είπε ότι η χώρα χρειάζεται ρήξεις, με ήτα και έψιλον γιώτα". Ο συνεργάτες του επέμεινε: "είναι τόσο ανορθόγραφος ο Αηδόνης"; Για να απαντήσει ο Ευάγγελος: "Δεν ξέρω, αλλά εγώ κατάλαβα ότι είπε ρήξεις, άρα με ήτα και έψιλον γιώτα" επέμεινε και πρόσθεσε, "αυτό λέμε κι εμείς, ότι η χώρα χρειάζεται ρήξεις".


Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος είναι αν ο κ. Αηδόνης... μίλησε ανορθόγραφα ή αν μετά τη χθεσινή του παρουσία στο πλευρό του κ. Λοβέρδου, είναι μια ανορθογραφία μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ο κ. Βενιζέλος που ρωτήθηκε για τον κ. Αηδόνη προτίμησε να στείλει μήνυμα στον Α. Λοβέρδο, τον οποίο δεν κατονόμασε, ζητώντας από "κάποιους" να μη δημιουργούν θέματα στο ΠΑΣΟΚ για προσωπικούς τους επικοινωνιακούς λόγους.

Αντίθετα προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα, μεταξύ των συνεργατών του προκλήθηκε πανικός, μόλις πληροφορήθηκαν, στο Περιστέρι που βρίσκονταν, την παρουσία του κ. Αηδόνη στην Καλαμάτα. Και έτρεχαν πάνω-κάτω ρωτώντας ο ένας τον άλλο τι θα γίνει με το θέμα που ανέκυψε.

Ο κ. Αηδόνης ήταν γνωστός υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου και πολέμιος του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατ΄ επέκταση και με τον κ. Λοβέρδο, κατά την εσωκομματική αναμέτρηση του 2007 και όχι μόνο.

Εδώ και ένα χρόνο ή μάλλον από τότε που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Υγείας υπό τον Α. Λοβέρδο, ως υφυπουργός, ακολουθεί παντού τον υπουργό του. Με τον οποίο τον έφερε πιο κοντά το γεγονός της απομάκρυνσής του από το υπουργείο Παιδείας, την οποία αποδίδει στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η απομάκρυνση του κ. Σηδόνη από το υπουργείο, όταν σχηματίσθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, έγινε από τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο, ύστερα από κατ΄ ιδίαν συζήτηση συζήτηση που είχε με τον κ. Λοβέρδο, τον οποίο ρώτησε να του περιγράψει ποιές είναι ακριβώς οι ασχολίες καθενός από τους τρεις υφυπουργούς (οι άλλοι δύο ήταν ο Μ. Μπόλαρης και ο Μ. Τιμοσίδης) προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος ποιός θα απομακρυνθεί αφού δυσκολευόταν ο υπουργός. Ύστερα από τις περιγραφές αρμοδιοτήτων που έκανε ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε την απομάκρυνση του κ. Αηδόνη. Να σημειωθεί ότι θέμα απομάκρυνσης ενός από τους τρεις υφυπουργούς Υγείας τέθηκε όταν ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε επιμόνως να τοποθετηθεί ένα στέλεχος της ΝΔ στο υπουργείο Υγείας, απορρίπτοντας την πρόταση αντί να έχει υφυπουργό στο Υγείας να τον έχει στο Εργασίας. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ