2012-12-18 11:02:03
Φωτογραφία για Λεφτά στο ελληνικό χρηματιστήριο μέσω… Μπαρμπάντος
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, αλλά θεωρείται παράλληλα ενθαρρυντικό στοιχείο για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που έκαναν φτερά Μέσω …τρίτων οδών επιστρέφουν κεφάλαια στην Ελλάδα. Ο λόγος αφορά σε καταθέσεις, οι οποίες είχαν φύγει από τη χώρα όλη την περασμένη τριετία, εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατούσε – κι εν πολλοίς εξακολουθεί να επικρατεί – και τώρα ψάχνουν τρόπους για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ο συνηθέστερος από αυτούς είναι εκείνος που περνά από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ΧΑ, τοποθετήσεις γίνονται από κωδικούς οι οποίοι βρίσκονται στην Ελβετία (αγαπημένο προορισμό των ελληνικών καταθέσεων, τα τελευταία χρόνια) αλλά και τα …Μπαρμπάντος (που επίσης συνιστούν φορολογικό παράδεισο που προτιμούν πολλοί έλληνες, για να «παρκάρουν» τα λεφτά τους).

Το γεγονός βεβαίως προκαλεί εντύπωση, αλλά θεωρείται παράλληλα και ενθαρρυντικό στοιχείο για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που έφυγαν. Το θέμα είναι αν αυτή η επιστροφή θα έχει ροή ή αν θα διακοπεί κάποια στιγμή, όταν οι έλεγχοι που εξελίσσονται, χαλαρώσουν. Και αυτό θα φανεί στην πράξη, όπως συμβαίνει άλλωστε με τόσα και τόσα που έχουν σχέση με την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ