2024-03-26 08:56:18
Φωτογραφία για Τα τρένα εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα στην Ευρώπη μέσω Καζακστάν αγγίζουν το 80%
Στις 25 Μαρτίου, ο Marat Karabaev, υπουργός Μεταφορών του Καζακστάν επισκέφθηκε το Urumqi στη δυτική αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uyghur της Κίνας, όπου βρίσκεται το International Dry Port, το Express Delivery Center (Jitu Express), το China-Europe Railway Express Hub και το γραφείο του Xinjiang Trade and Logistics Corporation.

timesca.com

Η περίσταση σηματοδότησε την επέτειο από την αναχώρηση του 150ου τρένου με εμπορευματοκιβώτια, Tian Shan, κατά μήκος της διαδρομής Κίνα-ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της τελετής, αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια της 10ετούς περιόδου από την έναρξη της πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας το 2013, περίπου 85 χιλιάδες τρένα με εμπορευματοκιβώτια στάλθηκαν από την Κίνα στην Ευρώπη. Το 80% των οποίων είχε περάσει από το Καζακστάν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση του Καζακστάν ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται σιδηροδρομικώς σε 450 εκατομμύρια τόνους και οδικώς σε 316 εκατομμύρια τόνους. Η προτεινόμενη αύξηση των διαμετακομιστικών μεταφορών σε 30 εκατομμύρια τόνους θα περιλαμβάνει αυτή των εμπορευμάτων κατά μήκος της Διεθνούς Διαδρομής Μεταφορών της Κασπίας στους 4,2 εκατομμύρια τόνους.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ