2012-12-17 21:23:02
Φωτογραφία για Φαρμακοποιός στην Ηγουμενίτσα έδωσε λάθος φάρμακο σε 5χρονο κοριτσάκι
Θα ήθελα να καταγγείλω στο λαό της Ηγουμενίτσας, αλλά και στους δυο αυτούς επιστημονικούς συλλόγους της πόλης μας την ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη φαρμακείου της πόλης μας.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου πήγαμε σε παιδίατρο της πόλης μας ένα μικρό κοριτσάκι 5 χρονών. Παίρνοντας την συνταγή πήγαμε να την εκτελέσουμε σε φαρμακείο της πόλης μας .

Πήραμε το φάρμακο που μας έδωσε ο φαρμακοποιός ,πήγαμε σπίτι και αρχίσαμε την δοσολογία όπως μας είπε ο γιατρός.

Παρά τη σωστή δοσολογία που δίναμε στην μικρή τα συμπτώματα της ασθένειας δεν υποχώρησαν, προς έκπληξη του γιατρού που αυτές τις μέρες επικοινωνούσαμε τηλεφωνικά, επιπροσθέτως δε μετά την λήψη του φαρμάκου είχαμε και εμετό τον οποίο αποδώσαμε τόσον εμείς, όσο και ο γιατρός στον υπερβολικό βήχα του παιδιού. 

Τελικά μετά από 4-5 μέρες υποχώρησαν τα συμπτώματα, αντί των τριών σύμφωνα με τον γιατρό και υποβάλλαμε την απόδειξη μαζί με την συνταγή στον ΟΠΑΔ προκειμένου να μας επιστραφούν τα αναλογούντα χρήματα.


Πριν λίγες ημέρες ο ΟΠΑΔ μας επέστρεψε τη συνταγή λέγοντάς μας ότι ήταν λάθος και αν θέλαμε να πάρουμε τα αναλογούντα χρήματα θα έπρεπε μέσω του φαρμακοποιού να την διορθώσουμε. 

Πραγματικά διαπιστώσαμε και εμείς ότι αντί του σωστού φαρμάκου ZITHROMAX μας είχε δώσει ZINADOL.

Πρώτη μας κίνηση ήταν να ενημερώσουμε τον γιατρό για το λάθος και τι συνέπειες είχε αυτό στην υγεία του παιδιού. 

Ο γιατρός μας εξήγησε ότι βέβαια δεν κινδύνευσε η ζωή του παιδιού , ταλαιπωρήθηκε όμως παραπάνω για την ίασή του ( ήταν σαν να μην πήρε σχεδόν καθόλου φάρμακο ) παρόλο που η δοσολογία που του δίναμε ήταν υπερβολική για το βάρος του. 

Στη συνέχεια πήγαμε στο φαρμακοποιό όπου του αναφέραμε το γεγονός και του δείξαμε τη συνταγή και αυτός αντί να μας ζητήσει συγνώμη για το λάθος και για την ταλαιπωρία όσον αφορά την ίαση της μικρής , ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ασφαλώς τότε δεν είχε αυτό το φάρμακο και σε επικοινωνία του με τον γιατρό πήρε οδηγίες να δώσει το δεύτερο πράγμα το οποίο ο γιατρός το διέψευσε. 

Σε δεύτερη επίσκεψη μετά από 1-2 μέρες στο φαρμακείο του μετά από διάλογο μαζί του όχι μόνο και πάλι δεν ζήτησε συγνώμη αλλά άφησε να εννοηθεί ότι όλη τη φασαρία την κάνω για να πάρω πίσω 9 (εννέα) ευρώ που είναι η αξία του φαρμάκου και αυτός δεν μπορούσε να μου βρει λύση στο πρόβλημά μου.

Θεωρώ λοιπόν όπως είπα και στην αρχή ανεύθυνη και προκλητική την συμπεριφορά του και ελπίζω οι σύλλογοί σας να ενδιαφερθούν και να ζητήσουν τα στοιχεία των εμπλεκομένων .

Σας ευχαριστώ,

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Χαλμαντζής

Ηγουμενίτσα 17 Δεκεμβρίου 2012

892fm.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είμαστε σοβαρή ομάδα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Είμαστε σοβαρή ομάδα"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ