2012-12-17 21:21:01
Φωτογραφία για Καλάντισε¨ με Σαλπι-σμα
Τα καλύτερα Χριστούγεννα των τελευταίων εννιά ετών θα κάνουν στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε νικητής από τα Γιάννενα με  3-1  επί του ΠΑΣ και έφτασε τους 31 βαθμούς στο πρωτάθλημα που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο τα τελευταία εννιά χρόνια. Παράλληλα εδραιώθηκε στην 2η θέση και ξέφυγε έξι βαθμούς από τους διώκτες του. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προγηθεί στο πρώτο μέρος με 2-0 κόντρα στην ροή του αγώνα αφού στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πίεσε αναγκάζοντας μάλιστα τον Χακόμπο στα πρώτα πέντε λεπτά να έχει τρεις καλές αποκρούσεις.

Στο 19΄ είχαμε τη φάση του 0-1. Ο Φεγκρούς μπλόκαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Παππά να υποδεικνύει έμμεσο αφού θεώρησε πώς εκούσια του επέστρεψε την μπάλα ο Τσουκαλάς και δεν έπρεπε να την μπλοκάρει. Ο Σαλπιγγίδης σούταρε δυνατά και έκανε το 0-1 πανηγυρίζοντας μάλιστα το γκολ μπροστά στους οπαδούς της ομάδας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να κάνει το 0-2 στ 32'. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κάτσε και ο Κλάους με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας το γκολ σχηματίζοντας το τρίγωνο για τα κάλαντα. Ο ΠΑΣ είχε δυο καλές ευκαιρίες στο 35' και στο 36' να μειώσει το σκορ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι ο Δικέφαλος πήγε με προβάδισμα δυο τερμάτων στα αποδυτήρια.


"Το κλείδωσε" ο Σαλπιγγίδης

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις ίδιες ενδεκάδες και με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά για να μην δίνει εύκολο χώρο στους γηπεδούχους. Ο Χριστόπουλος πέρασε στο 60' τον Βίλα στη θέση του Κεϊτά αφού είδε ότι ο ΠΑΟΚ εύκολα κρατούσε μπάλα. Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" τη νίκη στο 67'  όταν ο Λόρενς έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης έκανε το πρώτο σουτ και ο Σαλπιγγίδης από κοντά έκανε το 0-3 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Δικεφάλου. Ο ΠΑΣ σκόραρε στο 76΄ όταν   ο Ίλιτς βρήκε χώρο για το σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε την γωνία και μείωσε σε 1-3. Ο Δώνης πέρασε στο ματς τους ξεκούραστους Γιάννου και Ρομπέρ για να πιέσουν ψηλά με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή και ο Χριστόπουλος τον Ντάσιο που προέρχονταν από τραυματισμό. Με την δυνατή βροχή να πέφτει, το έργο των γηπεδούχων έγινε πολύ δύσκολο και ο ΠΑΟΚ με σύμμαχο και την εμπειρία του κατάφερε να κρατήσει το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και που του επιτρέπει να κάνει χαρούμενες γιορτές. Το ίδιο θα κάνουν και οι Γιαννιώτες αφού βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

ΠΑΣ Γιάννενα: Φεγκρούς, Οικονόμου (76΄Ντάσιος),  Μιχαήλ, Τζημόπουλος,  Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Κεϊτα (60' Βίλα), Γεωργίου, Ντε Βισέντι, Κοροβέσης, Ίλιτς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Κουμαλό, Κάτσε, Λάζαρ (81' Ρομπέρ), Φωτάκης, Λόρενς (77΄ Γιάννου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βόλεϊ: Ανίκητος ο Ολυμπιακός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βόλεϊ: Ανίκητος ο Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ