2012-11-29 16:24:37
Φωτογραφία για Βενιζέλος: «Η χώρα μας θα πετύχει»
«Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, όπου διεξάγεται η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο Ι.

Απαντώντας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε πως «αν εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού» και συμπλήρωσε πως «οι τσαμπουκάδες δεν χωρούν στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η απόφαση του Εurogroup αποτελεί «νέα αφετηρία» για την Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη χώρα, «θλίβεται» για την επιτυχία της, «επενδύει στο αδιέξοδο, την καταστροφή και τον θάνατο της χώρας», αντιπροσωπεύει το παρελθόν. «Θα πετύχουμε και θα μείνετε μόνοι», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Η σύγκρουση είναι και πάλι παρούσα: από τη μια έχουμε τη φωνή του παρελθόντος, τη φωνή του εθνικού διχασμού, της συντηρητικής οπισθοφυλακής, του αδιεξόδου. Η άλλη επιλογή είναι η φωνή του μέλλοντος, η φωνή της εθνικής ενότητας, της κοινωνικής συνοχής και της προοπτικής ανάκαμψης», ανάφερε ο κ. Βενιζέλος «δείχνοντας» προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup είπε ότι οι μεν λεπτομέρειες είναι κρίσιμες, αλλά η γενική εικόνα είναι θετική, προσθέτοντας πως «έχουμε μια νέα αφετηρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο». «Εμείς κάναμε την επιλογή μας, και είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης, τις εσωτερικές προϋποθέσεις- και η πρώτη προϋπόθεση είναι η σταθερότητα, η πολιτική και η κυβερνητική. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, είμαστε εγγυητές και της πολιτικής και της κοινωνικής σταθερότητας της χώρας και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε όρθιοι και γιατί θα ανέβουμε μαζί με τη χώρα» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος την απέκρουσε, λέγοντας πως το κόμμα του κ. Τσίπρα, μετά τη «μίζερη» δήλωση και την «απογοήτευση» για την απόφαση του Eurogroup, τώρα μετατοπίζεται στην αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όλου του πολιτικού φάσματος.

«Ξέρετε ποιο είναι το έσχατο σημείο κατάπτωσης του πολιτικού λόγου στην Αριστερά; Όταν ο πολιτικός λόγος μετατρέπεται σε εισαγγελικό» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε ότι από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ευθύνες για το παρελθόν, αλλά αγωνίζεται να το διατηρήσει, θέλει καταλογισμό ευθυνών, ενώ επενδύει στα όποια λάθη έγιναν, καταλογίζει ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά δεν έχει αντιπρόταση «πλην του παραπλανητικού ή αφελούς για κατάργηση του Μνημονίου σε ένα άρθρο».

«Στο όνομα τίνος μίλησε ο κ. Τσίπρας, ποιους ενοχλεί η επαναγορά του χρέους; Γιατί είναι τόσο ενοχλημένος, εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Head Funds, δίνει επιχειρήματα στα συμφέροντα των τραπεζών, στα συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τσίπρας: «Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του λαού»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. Να αναζητήσουμε, δηλαδή, πώς μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης.

«Μάς λέτε ότι η πρότασή μας είναι ρεβανσιστική και εκδικητική. Είναι όμως μια πρόταση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο, διότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα και γι' αυτό αρνείστε την πρότασή μας. Η στάση αποκαλύπτει και τεκμηριώνει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λύση από ανάγκη, αλλά επιλογή» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο κ. Σαμαράς, αν και προεκλογικά έλεγε μια και μόνη εξεταστική, σήμερα πηγαίνει στην άποψη καμία και ποτέ». «Μάς λέτε ότι δεν συμφωνείτε με τη λογική του Μνημονίου, αλλά είστε αναγκασμένοι να προσχωρήσετε σε αυτήν τη λογική και τα ίδια λένε και οι συνάδελφοι της ΔΗΜΑΡ. Όμως αρνείστε να εξετάσουμε τις ευθύνες, για να αποφύγετε την κρίση για τις σημερινές σας επιλογές και ευθύνες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αυτή η απόφαση συμβιβασμού ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκεται στον αέρα. «Αλλά και από αυτόν τον συμβιβασμό ακόμη απουσιάζατε επιδεικτικά. Δεν σας ρώτησαν καν και σας έβγαλαν έξω από τραπέζι τις κρίσιμες ώρες. Και εσείς γυρίσατε θριαμβολογώντας, χωρίς να έχετε αποκομίσει καμία εμπειρία από τότε που επέστρεφε θριαμβολογώντας και ο κ. Παπανδρέου και κάθε φορά μας έλεγε ότι σώθηκε η χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας ότι σύντομα αυτή η θριαμβολογία θα γυρίσει μπούμεραγκ.

«Αυτή η στάση σας είναι επικίνδυνη, γιατί στερεί τη χώρα από δυνατότητες διαπραγμάτευσης» είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε τι θα πει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, στις 13 Δεκεμβρίου, αν αποτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αιγύπτιοι επαναστατημένοι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αιγύπτιοι επαναστατημένοι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ