2024-04-28 10:00:24
Φωτογραφία για Η μικροσκοπική ευρωπαϊκή χώρα όπου μπορείτε να ταξιδέψετε με το τρένο εντελώς δωρεάν
Αυτή η χώρα, μια από τις πλουσιότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε να καταργήσει τα πληρωμένα εισιτήρια για τις περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες και τρένο το 2020.

Οι άνθρωποι σε μια μικρή, μεσόγεια χώρα που συνδέεται καλά με την υπόλοιπη Ευρώπη, απολαμβάνουν δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς εδώ και χρόνια.

express.co.uk

Το Λουξεμβούργο, μια πλούσια χώρα με έκταση μόλις 998,6 τετραγωνικά μίλια, διέκοψε τις πληρωμές για τα τρένα και τα δημόσια μέσα μεταφοράς τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού .

Έκτοτε, οι άνθρωποι που ζουν και επισκέπτονται το Μεγάλο Δουκάτο χρειάζονται μόνο μια έγκυρη ταυτότητα για να μετακινούνται στις περισσότερες υπηρεσίες.

Η μόνη εξαίρεση είναι για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν στην πρώτη θέση. Ένα εισιτήριο πρώτης θέσης «μικρής διάρκειας», που ισχύει για δύο ώρες μετά την έκδοση ή την επικύρωση, κοστίζει περίπου 2,50 £ (3 €), ενώ ένα ημερήσιο εισιτήριο πρώτης θέσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς, κοστίζει περίπου 5,15 £ ( 6 €) και λήγει στις 4 το πρωί της επομένης της έκδοσής του.


Το Λουξεμβούργο αποφάσισε να καταστήσει δωρεάν τις περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες για να ανακουφίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πριν από την εφαρμογή αυτού του συστήματος, η χώρα είχε την υψηλότερη πυκνότητα αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση , γεγονός που προκάλεσε μαζική κυκλοφοριακή συμφόρηση και υψηλά επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος το 2020 ήταν 560 αυτοκίνητα ανά 1.000 άτομα, στο Λουξεμβούργο υπήρχαν 696 οχήματα ανά 1.000 κατοίκους.

Ορισμένοι κάτοικοι στο Λουξεμβούργο συμφώνησαν ότι η δωρεάν μεταφορά τους οδήγησε να επιλέγουν λεωφορεία και τρένα αντί για αυτοκίνητα πιο συχνά.

Ο λογιστής Edgar Bisenius δήλωσε στο Euronews: "Εφόσον είναι δωρεάν, είναι πιο εύκολο να πάρεις μια απόφαση γρήγορα, να επιλέξεις ανάμεσα σε δημόσια μέσα μεταφοράς ή ιδιωτικό αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ θετικό για το περιβάλλον και πρακτικό."

Το Λουξεμβούργο είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης(Εικόνα: GETTY-STOCK)

Ο δάσκαλος Ben Dratwicki υποστήριξε ότι η δωρεάν μεταφορά έχει παγιωθεί ως θεμελιώδες δικαίωμα για τους ανθρώπους μέσω αυτής της απόφασης.

Είπε: "Αυτή είναι μια καλή πρωτοβουλία, ευνοεί τον δημόσιο τομέα, ενισχύει τον δημόσιο τομέα. Οι μεταφορές είναι θεμελιώδες δικαίωμα για τους κατοίκους. Εάν έχετε δικαίωμα στην εργασία, έχετε επίσης δικαίωμα να πάτε στη δουλειά χωρίς πάρα πολλούς δικαστικά έξοδα."

Το κόστος λειτουργίας ολόκληρου του δικτύου δημόσιων συγκοινωνιών στο Λουξεμβούργο ανέρχεται σε περίπου 428 εκατομμύρια £ (500 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως. Πριν από τον Φεβρουάριο του 2020, τα ετήσια έσοδα από τα εισιτήρια ήταν μόνο 35 εκατομμύρια £ (41 εκατομμύρια ευρώ).

Το κόστος μεταφοράς καλύπτεται πλέον από «όλους τους φορολογούμενους», όπως είπε το 2020 ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου, François Bausch.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ