2012-11-29 10:55:03
Φωτογραφία για Γύρισαν πίσω το αίτημα για χρηματοδότηση της στέγης όλων των κοινωνικών δομών του δήμου
Η Αρχή Διαχείρισης του ΕΣΠΑ απέρριψε το αίτημα του δήμου Ηρακλείου για αγορά ακινήτου που θα στέγαζε όλες τις κοινωνικές δομές - Στην πρόταση που κατατέθηκε περιλαμβάνονταν μη επιλέξιμες δαπάνες, ενώ ο... προϋπολογισμός του προτεινόμενου έργου εκτιμήθηκε ως σημαντικά μεγαλύτερος από αντίστοιχα που έχουν ενταχθεί.

Στα…"σκουπίδια" πέταξε η Διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Κρήτης την πολυδιαφημισμένη πρόταση του δήμου Ηρακλείου-και όχι μόνο- για την ένταξη μιας σημαντικής δραστηριότητας στο ΕΣΠΑ που αφορά τις κοινωνικές δομές. Η πρόταση του δήμου για την αγορά ακινήτου και τον εξοπλισμό κτιρίου όπου θα συστεγαστούν όλες οι κοινωνικές δομές αποδείχθηκε…πρόχειρη, γραμμένη στο πόδι και πολύ ακριβή!

"Επιστρέφεται ως…απαράδεκτη" είναι σαν να λέει η απόφαση που υπέγραψε ως προϊστάμενος ο περιφερειάρχης –άρα το 1,5 εκατομμύριο που είχαν σχεδιάσει δε θα δοθεί - από το ΕΣΠΑ τουλάχιστον Η Αρχή Διαχείρισης απέρριψε την πρόταση του δήμου για την αγορά ακινήτου θεωρώντας πρόχειρη την κατάθεση του φακέλου και τη δουλειά που έχει γίνει- δεν αντιστοιχεί ο τίτλος καν στο προτεινόμενο έργο, λένε!- ενώ αγνοούσαν ότι δεν μπορούν να εντάξουν τη στέγαση διοικητικών υπηρεσιών αφού δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη!


Στην απόφαση αφήνεται δε να εννοηθεί ότι…είναι πολύ ψηλά κοστολογημένη η αγορά του ακινήτου: "Ο προϋπολογισμός του προτεινόμενου έργου είναι σημαντικά μεγαλύτερος από άλλα αντίστοιχα έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων" τονίζεται.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής

Απορρίπτεται η αίτηση χρηματοδότησης τη πράξης “ΑΓΟΡΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΚΕΟΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” με κωδικό ΟΠΣ 390215 και δημόσια δαπάνη 1.470.683.76 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 4580 / 06-12-2011 Πρόσκλησης “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ : ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚΘΠ 79)”

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στα ακόλουθα κριτήρια:

- Αναφέρεται σε έργο, ο τίτλος του οποίου δεν αντιστοιχεί στον τίτλο του προτεινόμενου προς ένταξη έργου. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρεται στο έργο με τίτλο “Αγορά - εξοπλισμός κτιρίου προκειμένου να συστεγασθεί η Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΟΕΑ - ΑΡΙΑΔΝΗ με τη Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013” ενώ ο τίτλος του προτεινόμενου έργου “Αγορά - εξοπλισμός κτιρίου για την συστέγαση των δράσεων της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων του ΚΕΟΕΑ - ΑΡΙΑΔΝΗ και των δράσεων του Κέντρου Ανοικτής Φροντίδας Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων Πληθυσμού του Δήμου Ηρακλείου,

- Στον αναγραφόμενο τίτλο της ως άνω Υπουργικής Απόφασης γίνεται αναφορά σε Διοικητικές Υπηρεσίες, η στέγαση των οποίων δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (συστέγαση της Δνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου)

- Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το μέρος του προς χρηματοδότηση ακίνητου που αφορά το ΚΕΟΕΑ - ΑΡΙΑΔΝΗ, οι οποίες αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση {Ένας όροφος (όχι ισόγειο) κατά προτίμηση 1ος αυτόνομος και ανεξάρτητος ...}, χαρακτηρίζονται ασαφείς και ως εκ τούτου χρήζουν επαναδιατύπωσης, προκειμένου να εξετασθεί η εφαρμογή τους ή μη στο προς απόκτηση ακίνητο

- Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (Αρ. 664/ΑΔΑ Β436ΩΟΟ-Ο3ψ) η οποία αναφέρεται στην έγκριση της αγοράς του προς απόκτηση ακινήτου, αναφέρεται σε χρήσεις διαφορετικές από αυτές του προτεινόμενου για ένταξη έργου (Αγορά Ακινήτου για στέγαση της λειτουργίας της Μονάδας Συμβουλευτικής Εφήβων του ΚΕΟΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Για το Γηροκομείο

Ανάλογη είναι και η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης “«ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ (ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ) ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ» “

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στα ακόλουθα κριτήρια:

-Ο προϋπολογισμός της πράξης δεν είναι ρεαλιστικός γιατί:

- Έγκριση Σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός του κτιρίου καθώς και η αγορά του οχήματος. Πέραν τούτου, επιλέξιμος μπορεί να θεωρηθεί μόνο ο εξοπλισμός που συνάδει στην λειτουργία της δομής (ξενοδοχειακός εξοπλισμός, εξοπλισμός κουζίνας-πληντυρίων, Ηλεκτρονικός εξοπλισμός) και όχι το σύνολο του προτεινόμενου (Ιατρικός εξοπλισμός, προμήθεια οχήματος).

Ο αριθμός των προτεινόμενων ειδών καθώς και οι αντίστοιχες τιμές του αιτούμενου εξοπλισμού θα πρέπει να τεκμηριώνονται κατάλληλα. [Β] Δεν περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Επεξεργασίας Αποβλήτων όπως περιγράφεται στην παράγραφο Α της με Α.Π.5360/25-4-2012 Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων “Γηροκομείο - Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων” με φορέα διαχείρισης την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ