2012-11-07 23:27:04
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Η κοινωνία ζητά να μάθει την αλήθεια για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο…»
Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση των νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής (τρίτο Μνημόνιο), ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνία μέσα σε τρία χρόνια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο:

· Περίπου 1.200.000 Έλληνες είναι άνεργοι. Ένας στους δύο νέους επιστήμονες φεύγει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά.

· Το 68% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και διαθέτουν πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

· Οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000 συνολικά.

· Μέσα σε τρία χρόνια έβαλαν λουκέτο περίπου 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για άλλες 320.000.

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις.


Η αναζήτηση των ευθυνών, για την τραγική κατάληξη που βιώνουμε με τρόπο δραματικό, είναι πρώτιστο καθήκον για το πολιτικό σύστημα. Η απαίτηση της κοινωνίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια, για τις ευθύνες που μας οδήγησαν ως εδώ, είναι δικαιολογημένη.

Η καταιγίδα των νέων μέτρων, που θα πλήξουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα βυθίσουν περισσότερο την οικονομία στην ύφεση, αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ως σήμερα.

Άμεση συνέπεια αυτής της πολιτικής ήταν η κατάρρευση του συνόλου των κοινωνικών δεικτών, με αποτέλεσμα την επιδεινούμενη κατάθλιψη των πολιτών που εξελίσσεται σε διαρκώς αυξανόμενη οργή.

Η αποκάλυψη της αλήθειας για τη διόγκωση του ελλείμματος και η διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών, αν και όπου υπάρχουν, είναι πρώτιστο πολιτικό καθήκον.

Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι χρέος προς τους πολίτες, που βιώνουν αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα.

Η Ελληνική κοινωνία ζητά να μάθει αλήθεια για το πώς φτάσαμε στο μηχανισμό στήριξης και στο Μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή την παλλαϊκή απαίτηση, αν επιθυμεί να περισώσει ότι μπορεί από τη χαμένη του αξιοπιστία…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Windows 8 τιμή, διαθεσιμότητα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Windows 8 τιμή, διαθεσιμότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ