2012-11-07 23:22:03
Φωτογραφία για Μία επαναστατική πράξη: Μην πιστεύεις όλα όσα σκέφτεσαι!
Γράφει η Aλεξία Νούτσου

Μια πυκνή ομίχλη μας περιβάλλει και μας κρατά από το να έχουμε μία σαφή εικόνα του τι θα γίνει στη συνέχεια. Φόβος και Απογοήτευση παντού. Η πολιτική και η οικονομία έχουν... τη δική τους τηλεοπτική πραγματικότητα με απρόβλεπτες στροφές, των οποίων τις συνέπειες δεν μπορεί κανείς να μαντέψει (λέμε τώρα). 

Αυτή η διάχυτη αβεβαιότητα γύρω μας κάνει τον κόσμο να φαίνεται λίγο σκοτεινός - μπορεί και να ήταν πάντα έτσι, ποιος ξέρει αλήθεια να πει;

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις, ψεκασμός αρνητικών σκέψεων! Μπορεί να μην τις βλέπουμε αλλά τις νιώθουμε και κυρίως τις εκδηλώνουμε (όποιος δεν έχει θυμώσει, δεν έχει κάνει έστω και μία αρνητική σκέψη για το διπλανό του, ας σηκώσει το χέρι).

Όχι, δεν είναι έτσι, σ’ ακούω να λες. Ή καλύτερα, όχι βρε αδερφέ, δεν θέλω να είναι έτσι τα πράγματα, τόσο μαύρα και ζοφερά. Αξίζω κάτι καλύτερο και εγώ και η αγαπημένη μου, και ο φίλος μου, και ο αδερφός μου Ναι φίλε μου, αξίζεις! Μπορείς όμως; Μπορείς να με βοηθήσεις να σταματήσει αυτός ο ψεκασμός αρνητικών σκέψεων; Στο κάτω κάτω δεν τις διάλεξα. Κάποιος (;) τρύπωσε μέσα στις σκέψεις μου, ύπουλα και κάνω μεγάλο αγώνα όχι μόνο για να τον βρω αλλά και για να τον εξολοθρέψω.


Σε βλέπω μέσα από το αόρατο τζάμι να με κοιτάς με αυτά τα μελαγχολικά μάτια και να μου ψελλίζεις «Πες μου τι μπορώ να κάνω;». Μην πιστεύεις όλα όσα σκέφτεσαι. Το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αμφισβητήσεις τις δικές σου σκέψεις. Αν οι σκέψεις σου, σού προκαλούν ψυχικά απόβλητα δηλαδή άγχος, θλίψη, απογοήτευση, θυμό και όλα τα είδη αρνητικών συναισθημάτων μην τις ακούς! Αυτή είναι η πιο επαναστατική πράξη που μπορείς να κάνεις. Και όταν το κάνεις, όταν τα καταφέρεις και νικήσεις τότε θα γίνεις ένας αληθινός ήρωας. Θα γίνεις ένας από αυτούς που αγωνίζονται για να λάμψει το φως μας σε αυτό το σκοτάδι, μία από αυτούς που βοηθάνε τους άλλους να δουν την πορεία προς τα εμπρός καλύτερα, με καθημερινά επιτεύγματα. Επιτεύγματα που επιτυγχάνονται με θάρρος με επιμονή και με πίστη και που αλλάζουν όλο τον κόσμο, ουσιαστικά!

Ο Α. Αϊνστάιν γύρισε και είπε το εξής: Ο κόσμος που δημιουργήσαμε είναι το προϊόν της σκέψης μας. Δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί πως κάποιοι έχουν βρει το ΠΩΣ να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν αναρωτιέσαι ακόμα ποιοι και που είναι, κοίτα λίγο πιο προσεκτικά γύρω σου και θα τους δεις ή ακόμα καλύτερα θα τους νιώσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκπλήξεις 11άδας από Λίνεν!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκπλήξεις 11άδας από Λίνεν!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ