2012-11-05 10:57:08
Φωτογραφία για Οι φοροφυγάδες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ πλήρωσαν ακριβά στην Αγγλία
Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έδωσε λίστα με ονόματα μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βρετανία. Εκεί οι Αρχές βρήκαν τρόπο να να εισπράξουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στερλίνες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Πριν από δυόμιση χρόνια η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε στο Λονδίνο λίστα με 6.000 ονόματα όσων είχαν μυστικούς λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Για 500 από αυτούς έχει ξεκινήσει έρευνα για απάτη και η χώρα θα εισπράξει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες από όσους είχαν κρύψει χρήματα στην Ελβετία

Η μέθοδος που ακολουθούν οι βρετανικές Αρχές είναι να καλούν όσους βρίσκονται στη λίστα να κάνουν ρύθμιση καταβάλλοντας φόρους με αντάλλαγμα να μη διωχθούν δικαστικά και να μη δουν το όνομά τους να δημοσιοποιείται, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου είναι να δοθεί φορολογική αμνηστία στους κατόχους των μυστικών λογαριασμών με αδήλωτα εισοδήματα, με αντάλλαγμα την καταβολή προστίμων που είναι μικρότερα από αυτά που θα πλήρωνε αν η υπόθεσή του κατέληγε στη δικαιοσύνη. Για όσους δεν έκαναν ρύθμιση ετοιμάζονται και νέες διώξεις.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστροφή στη….μαμά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστροφή στη….μαμά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ