2012-11-05 10:58:03
Φωτογραφία για Επιστροφή στη….μαμά
Αν κάποιος μας έλεγε πριν από τρία χρόνια ότι είναι 30 ετών, έχει ένα ή και δύο παιδιά και ζει με τη μαμά και τον μπαμπά του θα μας φαινόταν τουλάχιστον παράξενο για να μην πούμε «προβληματικό».

Τώρα όμως όχι μόνο δεν είναι αφύσικο μα κοντεύει να γίνει η μοναδική λύση για πολλές οικογένειες που αλλιώς τα σχεδίασαν και αλλιώς η ζωή ή καλύτερα η κρίση τα έφερε….

Μικρότερο σπίτι, λιγότερα έξοδα κομμένα τα φροντιστήρια.. Και όμως για πολλές οικογένειες αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής τους δεν αρκούν… Τότε είναι που η επιστροφή …στη μαμά είναι μονόδρομος Τάση επιστροφής λοιπόν των Ελλήνων στην πατρική εστία ..και οι οικογένειες αποκτούν τη δομή που είχαν πριν από πάρα πολλά χρόνια όταν έμεναν όλοι μαζί, νύφη πεθερικά, κουνιάδες, γαμπροί κτλ..

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «με την κρίση που διανύουμε, η οικογένεια μεταμορφώνεται σε ακόμη κεντρικότερο σημείο αναφοράς για τις ανάγκες των πολιτών, αντικαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό και τις απαιτήσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν από μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική».


Έτσι εξηγείται επίσης και το ότι το 48 % των Ελλήνων ζουν κοντά στις οικογένειες τους ώστε να μπορούν να έχουν βοήθεια για το μεγάλωμα των παιδιών μα ακόμη και για κοινό μαγείρεμα άρα και οικονομία. Έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ζευγάρια θα προτιμήσουν ένα σπίτι λιγότερο καλό από κάποιο άλλο αν αυτό έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μαμά ή πεθερά γιατί η «φιλική συμμετοχή» των παπούδων και γιαγιάδων είναι πια απαραίτητη.

Αρκετοί όμως είναι και αυτοί που εγκατέλειψαν τις πόλεις όπου έμεναν και είχαν δουλειά ,όταν έμειναν χωρίς εισόδημα ή ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες τους. Μετακόμισαν λοιπόν στο χωριό και στη μαμά οπότε τουλάχιστον γλίτωσαν ενοίκιο και «κέρδισαν» κοινό…. ψυγείο..

Κανείς δεν λέει βέβαια πως η κατάσταση αυτή είναι εύκολη τόσο για τη μαμά και τον μπαμπά που βγήκαν στη σύνταξη και ζούσαν ήρεμα και χαλαρά στο χωριό .Με τα νέα δεδομένα αναγκάστηκαν να γυρίσουν χρόνια πίσω το ρολόι, ούτε όμως και για ένα νέο ζευγάρι που είχε φτιάξει το δικό του σπίτι η επιστροφή στην μαμά είναι ιδανική λύση.

Ωστόσο το σίγουρο είναι πως με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και για κάποια χρόνια τουλάχιστον μπορεί με αμοιβαία υποχώρηση να επιτευχθεί ο σκοπός που δεν είναι άλλος από το να περάσει η φουρτούνα και να έρθει η πολυπόθητη ηρεμία…
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ