2012-10-19 18:26:04
Φωτογραφία για Ερωτήσεις Άννας Καραμανλή για ΕΡΤ και Ταμεία Δημοσιογράφων
από το Γραφείο Τύπου

Τον έντονο προβληματισμό της εξέφρασε η Βουλευτής Β΄Αθηνών της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή, για την πρόθεση της Κυβέρνησης, να μετατρέψει δύο κτίρια της ΕΡΤ επί της οδού Κατεχάκη σε Διοικητικά Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Η κ. Καραμανλή, γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ επί χρόνια, κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή στην οποία επισημαίνει ότι στις εγκαταστάσεις αυτές έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή σύγχρονου και ποιοτικού προγράμματος προς όφελος του ελληνικού λαού. Ο εξοπλισμός αυτός κινδυνεύει να αχρηστευθεί μαζί με όλες τις υποδομές των κτιρίων, εάν διατεθούν για την συγκεκριμένη χρήση. Παράλληλα η πολιτιστική ζημιά θα είναι μεγάλη, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος είναι σημαντικό σημείο αναφοράς στην ραδιοτηλεοπτική ιστορία της χώρας.

Σε άλλη της Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, η κ. Αννα Καραμανλή ζητά να μάθει της προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την φημολογούμενη ένταξη των Ταμείων των δημοσιογράφων, στον ήδη προβληματικό ΕΟΠΠΥ. Όπως τονίζει η Βουλευτής, ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ήταν μέχρι πρόσφατα δύο εύρωστα και υγιή Ταμεία και μία πιθανή ένταξη της στον ΕΟΠΠΥ θα υποβαθμίσει τα κεκτημένα δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων.


ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Κεδίκογλου

Τον Αξιότιμο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του

Πολίτη κ. Δένδια.

ΘΕΜΑ: « Αντιδράσεις για την δημιουργία υπηρεσιών για μετανάστες

σε εγκαταστάσεις της ΕΡΤ »

Το τελευταίο διάστημα προωθείτε την διάθεση των δύο ιστορικών κτιρίων της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για να δημιουργηθούν Διοικητικά Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Στα στούντιος και τις εγκαταστάσεις αυτές έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή σύγχρονου και ποιοτικού προγράμματος προς όφελος του ελληνικού λαού. Ο εξοπλισμός αυτός κινδυνεύει να αχρηστευθεί μαζί με όλες τις υποδομές των κτιρίων, εάν διατεθούν για την συγκεκριμένη χρήση. Παράλληλα η πολιτιστική ζημιά θα είναι τεράστια, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος είναι σημαντικό σημείο αναφοράς στην ραδιοτηλεοπτική ιστορία της χώρας.

Συνεπώς ερωτάσθε:

1. Προτίθεσθε να επανεξετάσετε την πρόθεση σας να χρησιμοποιήσετε

τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για υπηρεσίες μεταναστών;

2. Εχετε εξαντλήσει τις πιθανές άλλες τοποθεσίες όπου θα μπορούσαν

να φιλοξενηθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες;

3. Αντιθέτως, τι πρόκειται να κάνετε για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, έτσι ώστε να παρέχουν στον Ελληνικό λαό ένα σύγχρονο και ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα; 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος για τα Ταμεία των Δημοσιογράφων από πιθανή

ένταξη τους στον ΕΟΠΠΥ. »

Εντονη είναι η ανησυχία στον δημοσιογραφικό κλάδο για την πιθανολογούμενη ένταξη των ταμείων τους ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ. Ενώ τα δύο Ταμεία ήταν επί χρόνια υγιή και οικονομικά εύρωστα, χάριν στις εισφορές των δημοσιογράφων και την σωστή οικονομική διαχείριση των αποθεματικών τους, τώρα έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα από την υποχρεωτική ανταλλαγή των Τίτλων και Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν. Μία πιθανή ένταξη τους στον ΕΟΠΠΥ, ο οποίος αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, θα δώσει την χαριστική βολή στα συγκεκριμένα Ταμεία και θα υποβαθμίσει τα κεκτημένα δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Είναι στις προθέσεις σας να εντάξετε τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ;

2. Αναγνωρίζετε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι παντελώς άδικη για τους δημοσιογράφους που επί χρόνια με τις εισφορές τους έχουν οικοδομήσει δύο νοικοκυρεμένα Ταμεία;

Η Βουλευτής:

Καραμανλή Αννα, Β΄ Αθηνών – Ν.Δ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ