2012-10-13 11:02:03
Φωτογραφία για ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Μετά την πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα της φετινής σεζόν, από τα κεντρικά θέματα συζήτησης ήταν η άμυνα και οι αδυναμίες, που παρατηρήθηκαν, αλλά στο Λιμάνι δεν ανησυχούν.

Στις τάξεις των πρωταθλητών θεωρούν ότι οι αργές αντιδράσεις των παικτών στον αμυντικό τομέα οφείλονται στην έλλειψη επίσημων αναμετρήσεων. «Το περιμέναμε ότι τα πόδια των παιδιών θα ήταν πιο... βαριά, σε σχέση με εκείνα των μπασκεμπολιστών της Κάχα Λαμποράλ, οι οποίοι είχαν στα δικά τους πόδια επίσημα ματς», έλεγαν χαρακτηριστικά στον Ολυμπιακό.

Πρόσθεταν ότι η ενέργεια έρχεται μαζί με τους επίσημους και δυνατούς αγώνες και ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με την ενέργεια, που έβγαζε η ομάδα την περασμένη σεζόν, γιατί όλοι θυμούνται το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και όχι την αρχή της.

Τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού στην άμυνα επηρέασε ακόμη, η συμμετοχή του Έισι Λο, ο οποίος ήταν φανερό ότι δεν ήταν έτοιμος, μετά από απουσία περίπου τριών εβδομάδων, εξαιτίας της θλάσης, που έπαθε στους προσαγωγούς
. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ωστόσο, πήρε το ρίσκο για να χρησιμοποιήσει ανέτοιμο τον 27χρόνο Αμερικανό γκαρντ, για να πάρει λεπτά συμμετοχής και αγώνες στα... πόδια του εν όψει της δύσκολης συνέχειας και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Δευτέρα 22 του μηνός.

Στον Ολυμπιακό, επίσης, λένε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", ότι ίσως να φάνηκε αδύναμη η αμυντική εικόνα, λόγω της επιλογής να οδηγηθούν οι παίκτες της Κάχα Λαμποράλ σε προσπάθειες μέσα στην ρακέτα, καθώς πρωταρχικός σκοπός των ερυθρόλευκων ήταν να σταματήσουν το τρίποντο των αντιπάλων, που είναι το δυνατό σημείο τους την φετινή σεζόν.

Στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θεωρούν ότι σύντομα η αμυντική λειτουργία της ομάδας θα βελτιωθεί κατά πολύ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ