2012-10-13 10:53:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Αντιδράσεις για τη σύλληψη μόνο αντιεξουσιαστών και όχι μελών της Χρυσής Αυγής
«Μάλλον... συνεπλάκησαν μεταξύ τους». Αυτό δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων συλληφθέντων για τα επεισόδια στα Υψηλά Αλώνια, Γιάννης Παπαναστασόπουλος σχολιάζοντας την σύλληψη μόνο ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και όχι και μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία συμμετείχαν στη σύρραξη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

«Έχει ασκηθεί μία δίωξη υπέρμετρα αυστηρή, κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μόνο αυτό θα χαρακτηρίσω, όταν ο φερόμενος ως παθών έχει μόνον θλαστικά τραύματα και μια κάκωση στον αγκώνα και αιτιάτο απλή ζάλη. Πήγε στο Νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης και στις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας έφυγε. Για αυτή τη σωματική βλάβη ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό οξύνει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χώρων, και δεν είναι το μέτρο με το οποίο θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα επικρατήσει κοινωνική ειρήνη. Αλλά το άμετρο, που είναι πιθανόν να οδηγήσει σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες» επεσήμανε ο κ. Παπαναστασόπουλος.


Και συμπλήρωσε: «Μελετάμε τη δικογραφία και γι’ αυτό πήραμε προθεσμία διότι διαπιστώνουμε και μια υπερβολική, θα έλεγα, εγρήγορση εκ μέρους των Διωκτικών Αρχών να ερευνήσουν πιθανούς ενόχους μόνον στη μία πλευρά, ενώ την άλλη πλευρά την έχουμε αφήσει στο απυρόβλητο. Έγιναν συμπλοκές, αλλά οι προσαγωγές και οι εντεύθεν κακουργηματικές ποινικές διώξεις αφορούν μόνον τη μία πλευρά, που σημαίνει ότι ή συνεπλάκησαν …μεταξύ τους οι αντιεξουσιαστές ή με κάποιους άλλους στους οποίους δεν στρέφεται η δίωξη».

Να υπενθυμίσουμε πως οι τέσσερις συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα, οι τρεις ενήλικες το πρωί και ο ανήλικος στις 7 το απόγευμα.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΥΜΝΟΙ ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΥΜΝΟΙ ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ