2012-10-11 15:42:05
Φωτογραφία για Δίνουν λεφτά στα κόμματα με βάση τις εκλογές του 2009
Αν ο κοινοβουλευτικός χάρτης άλλαξε ριζικά μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα συνεχίζουν να παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις με βάση τις εκλογές του 2009. Μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης βγαίνει ο ΛΑΟΣ που αν και εκτός Βουλής συνεχίζει να παίρνει λεφτά αλλά και το

ΠΑΣΟΚ που από πρώτο κόμμα βρέθηκε τρίτο. Μέχρι και το 2010 το υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλλε στα κόμματα άπαξ το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης, ωστόσο με υπουργική απόφαση του Γιάννη Ραγκούση, η επιχορήγηση «τεμαχίστηκε» σε τέσσερα τεταρτημόρια, ένα για κάθε τρίμηνο του έτους.

Με βάση τα οριζόμενα από το νόμο η ετήσια χρηματοδότηση για το 2012 όφειλε να είναι περί τα 48 εκατ. ευρώ αλλά λόγω κρίσης «έπεσε» στα 30 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα κόμματα έχουν λάβει τις πρώτες δύο δόσεις του 2012 ύψους 15,4 εκατ. ευρώ με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009.

Όπως δημοσιεύει το Ποντίκι, οι δύο εναπομείνασες δόσεις είναι ζήτημα ανοιχτό στη βάση του με ποια εκλογικά αποτελέσματα θα κατανεμηθούν στα κόμματα.

Αν τελικά η κυβέρνηση επιλέξει τα χρήματα να δοθούν με βάση τα αποτελέσματα του 2009, ευνοημένο θα είναι το ΠΑΣΟΚ, και χαμένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ.

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν και εκτός Βουλής θα λάβει 1.245.496 ευρώ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ